PCyber
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgi Üniversitesi
Merhaba. Dün Seagate Barracuda 1TB HDD elime ulaştı ve bağlantısını yaptım. Bugün PC'yi çalıştırıp disk yönetiminden başlatmak istedim fakat G/C hatası aldım. Sıfır diskte bu hatayı alma sebebim nedir? Sorunu nasıl çözebilirim? SATA 1 ve 2'de HDD Disk 0 olarak görünüyor. M.2 SSD ise Disk 1. SATA 3'te PC açılmıyor, sürekli kendini resliyor. Anakartım da sıfıra yakın ve SATA portlarını hiç kullanmadım.
BIOS ve CMOS ayarlarımı defaulta aldım, sonuç değişmedi. CMD üzerinden diski bölmeyi denedim, orada da G/C hatası aldım. Aygıt yöneticisinde HDD çıkıyor. CMD üzerinde Disk 0 şeklinde çıkıyor. Ve işin garip kısmı, disk yönetiminde HDD 4 GB olarak görünüyor. Crystal Disk uygulamasında 140 GB. Sabah PC'ye erişebileceğim. Diğer SATA kablosu ile deneyeceğim. İşe yaramaz ise alternatif çözüm yolları var mıdır? Yoksa HDD'de donanımsal bir hata mı var?
BIOS ve CMOS ayarlarımı defaulta aldım, sonuç değişmedi. CMD üzerinden diski bölmeyi denedim, orada da G/C hatası aldım. Aygıt yöneticisinde HDD çıkıyor. CMD üzerinde Disk 0 şeklinde çıkıyor. Ve işin garip kısmı, disk yönetiminde HDD 4 GB olarak görünüyor. Crystal Disk uygulamasında 140 GB. Sabah PC'ye erişebileceğim. Diğer SATA kablosu ile deneyeceğim. İşe yaramaz ise alternatif çözüm yolları var mıdır? Yoksa HDD'de donanımsal bir hata mı var?
Son düzenleyen: Moderatör: