Seagate HDD'nin sağlığı 79% görünüyor

antoniomontana

Hectopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Bugun disk ile olan sorunları kafama taktım ve 2 tane program yükledim. Birincisi HD Tune diye bir program, diğerini hatırlamıyorum. İsmini bilmediğim program.

Bana diskimle ilgili sorunları verdi, diskimin performansı %100 ama sağlığı 79. Birinci hatam bu, ikinci ise yeniden tahsis edilen sektör sayısı diye bir hata aldım. Diskimin özellikleri şöyle bakabilirsiniz.
465GB Seagate ST3500418as ata device (SATA
Cache belleği 16 MB.
Dönüş hızı 7200 RPM.
Disk boyutu 3.5 inç.
Diskimin yorumlarına baktım herkes genellikle beğenmiş.
Diskimin güzel oldugunu düşünuyorum gayet performanslı.

Genellikle sistemimde donanım hatası oldugunda diski birleştirdiğimde geçerdi hala geçiyor ama disk birleştirme süresi uzadı. Yaklaşık yarım saattir onun bitmesini bekledim. Normalde böyle olmazdı. 2 diski birleştirmem en fazla 5 dakikamı alırdı. HD Tune programından sadece D diskimi kontrol edebildim, C diski gözükmedi. Kontrol ettiğim disk yemyeşildi. Uygulamanın bilgilerine baktım, birkaç video izledim, yeşil yanınca temiz demekmiş. Galiba sorun C diskinde.

Windows C'ye kurulu oldugu için biraz korktum ben de. Diskimin sağlığını nasıl yükseltebilirim ve hatalarını nasıl onarabilirim diye sizlere başvurmak istedim. Diskimin sıcaklıgı 35-37 derecelerde geziyor, sıcaklıgı da normal.
Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı