SearchApp.Exe virüs mü?

Swanyy

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle bayram mübarek olsun arkadaşlar. Geçen maalesef crackli bir dosya indirdim ve %6-8 CPU bir anda %10 oldu ve orada takıldı sonra başka bir tane daha indirdim %12 oldu ve %10'Q geri düştü sonra Görev Yöneticisi'ni açtığımda saniyelik uzaktan yönetme vs. Windows hizmetleri açıldı ve gitti. (o sırada CPU %50) dedim herhalde Görev Yöneticisi'ni ilk açtığımdandır. Gittim resmon baktım tüm askıda olan EXE'leri arattım ancak searchapp.exe kimine göre mining yapıyor kimine gör yapmıyor. Aklıma da çok takıldı, maalesef kapatmaya çalışsam kapanmıyor geri açılıyor. Malwarebytes'de taradım ancak temiz dedi. Acaba yardım edebilir misiniz?

Windowsda ki arama çubuğu searchapp.exe işte o yüzden kapatamıyorsun

İsterseniz bir de Kaspersky ile taramayı deneyin önlem olması adına. Bahsettiğiniz program dahili bir Windows işlemi olduğu için normal şartlarda da kapatamazsınız diye biliyorum. Eğer sistem boştayken ya da kullanım sırasında anormal işlem kalabalığı yapıyorsa endişe duymanız gerekebilir. Sisteminiz benimki gibi eskiyse görev çubuğunda bulunan haberler ve borsa aracını ve arama kutusunda bilumum resim ekleyen ve günlük güncellenen ayarı kapatmanızı tavsiye ederim.

Anlatamaya çalıştığım şey ektedir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250331_233556_Via.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 27

Acaba nasıl kapanıyor?

Uygulama mı yoksa ayar mı?

O ayar sağ tık yapıp, ara kısmından arama menüsüne girip öne çıkarılanlarını göster seçeneğinin tiki kaldırılarak kapatılıyor diye biliyorum.

Uygulamayı hizmetlerde WinSearch hizmetini kapatarak kapatmayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…