Seat Leon vs Fiat Egea

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bu kadar yazıp zaman harcamanıza değmez. Korona bitince sizin araçla arkadaşın adrese gidin, sadece içine oturtup arabayı 5 metre kıpırdatın. Bir daha Egea'nın "E"sini bile ağzına almaz .
Gerçi bu sefer de 85 tane Tiguan konusu açar maazallah .
Egea, EuroNCAP'ten 3 Yıldız almış
Ancak şunu belirtmeliyim ki 2012 NCAP standartları ile şu ankiler bir değil. Özellikle son 2-3 yıldır NCAP çok sertleşti standartlar konusunda. Yine de bu Egea'nın düşüklüğüne bahane değil, sadece 2012 ile karşılaştırmak çok doğru değil.

Gerçi bu sefer de 85 tane Tiguan konusu açar...
Şunu da belirteyim, Tiguan "kendi sınıfında benzer fiyat segmentindeki" arabalar arasında iyi bir yere sahip ama gerçek anlamda çok kaliteli bir araba da değil. İşte asıl "ortalama" araba bunlar oluyor, Egea ise ucuz olsun da bazı insanlar araba alabilsin diye daha da alt düzeyde yapılan bir araba. Tiguan öyle çok çok iyi de değil ama bu kıyaslamada rakibi çok zayıf.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam Seat Leon 2020'de 5 yıldız almış.

Her gün Egea ile ilgili konular açıp insanlarla tartışıp sonra da aynı şekilde artık Egea hakkında konuşmayacağım diyen bir kişi!

Kia Picanto 170 bin TL çünkü Marka imajı bile Egea'dan fazla para verilmesi için bir sebep, sana göre Egea kaliteli olabilir ama ben Kia markasını tercih ederim. En azından Ön, arka, yan, perde hava yastıkları var, Egea gibi 2 hava yastıklı değil en baz donanımda bile.

Egea bugüne kadar almadım ve kaybettiğim tek şey can güvenliğimden ödün vermemek oldu. 2 hava yastıklı Egea ile her bindiğimde kendimi güvensiz hissedecektim, bu duyguyu kaybettiğim için
de çok mutluyum açıkçası.

Maşallah öyle bir başarıya imza atıyor ki 2 hava yastığı ile sizin cebinizden 142bin lirayı tık diye alıyor hem de 1.4 yağ yakan motoruna, B segmentinden çakma C diye satılmasına ve B segmentte bile 2 hava yastıklı baz model kalmamasına rağmen bu başarıyı sergileyebiliyor. Buradan tebrik etmek lazım.

Ölürüm de Egea almam diyeceğim ama alırsan ölme riskin diğer arabalara göre 4 kat daha fazla çünkü çarpışma testinden 3 yıldız almış, sadece ve sadece 2 hava yastığı olan araba ile 5 yıldız almış 6-7-9 hava yastıklı arabalara oranı bu. Bunları ister kabullen ister kabullenme ama üzgünüm asıl gerçekler bunlar. Arkadaki yolculara Allah sabır versin hava yastığını geçtim 3'üncü yolcu için kafalık bile koymamışlar, tekrar tebrik ediyorum ki "kelle koltukta gidiyoruz" değimini bize yeniden hatırlattığı için.

Son düzenleme:
Hocam Seat Leon 2020'de 5 yıldız almış.
Zaten Leon gibi son nesil platformlardan çıkma araçlar güvenlik konusunda çok geliştiler, Egea'ya falan kıyasla üstünlüğü tartışılmaz. En boş paketlerinde bile dijital sistemler ve hava yastıkları gırla var eskiye kıyasla. Araba bakarken ABS olsun diye baktığımı hatırlıyorum ben .
Az kalsın bir tanıdığım reklamcı biri yüzünden ÖTV indirimi hakkıyla Egea alacaktı, aynı bu dediklerinizi anlatıp vazgeçirmiştim . Şu an yeni kasa Octavia sahibi .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…