Kia Rio'nun 2012 modeli bile 5 yıldızEgea, EuroNCAP'ten 3 Yıldız almış
Hocam bu kadar yazıp zaman harcamanıza değmez. Korona bitince sizin araçla arkadaşın adrese gidin, sadece içine oturtup arabayı 5 metre kıpırdatın. Bir daha Egea'nın "E"sini bile ağzına almazEgea'yı da kullandım.
Yol tutuşuna bakıyorum, sürücüsüyle 1800 kg olan Tiguan "çok daha iyi" yol tutuyor. Üstelik Tiguan gibi araçlar yüksek yerçekimi merkezi nedeniyle HB arabalara göre normalde daha geride olur bu bakımdan. Bunun da üstüne söz konusu Tiguan'da cam tavan var, ağırlık merkezi daha da yukarıda...
Konfora bakıyorum, Egea'da yüksek bir konfor yok. Süspansiyonlar günümüz standartlarında olabilecek en ucuzundan, yalıtım desen araba error 404 veriyor.
Materyallere ve donanımlara bakıyorum, olabilecek en ucuz alternatifler kullanılmış. Zaten böyle olmak zorunda yoksa o araba 13-15 bin dolar bandında değil, 20-25 bin dolar bandında olurdu fiyat olarak.
Motor rafineliği ve motor/şanzımanın uyumlu olması için yapılan ayarları anlamanı beklemiyorum. Teknik bilgi gerekiyor bunu anlaman için. Performans 1.6 motorla da çok iyi değil, ortalama performans için ise bu motoru almak şart. Diğerleriyle performansı düşük.
Platform, şasi ve güvenliğe bakıyorum: Şasi çok rijit değil, burulma direnci günümüze göre düşük. Yeni platform mühendisliğiyle üretilmiş olsa da artık eskiyen bir platforma sahip. Bu da çarpışmalarda standart donanımla bile rahatça 5 yıldız alan rakiplerine göre standart donanımla 2 yıldız geriye atıyor kendini.
O kadar hafif bir arabanın fren mesafesinin çok iyi olması beklenir değil mi? Değil. O araba, kendisinden neredeyse %50 daha ağır olan SUV'larla benzer durma mesafesine sahip üstelik yüksek hıza çıkıldıkça durma mesafesi de fading nedeniyle daha uzuyor. Frenler çok iyi değil.
Geyik testi gibi ek güvenlik testlerine bakıldığında ortalama, çoğu SUV'dan daha geride hatta. 2-3 km/s fark ne olacak dersin mühendislik ve matematik bilmezsen ama çok şey fark ettiriyor.
Egea, EuroNCAP'ten 3 Yıldız almış
Ancak şunu belirtmeliyim ki 2012 NCAP standartları ile şu ankiler bir değil. Özellikle son 2-3 yıldır NCAP çok sertleşti standartlar konusunda. Yine de bu Egea'nın düşüklüğüne bahane değil, sadece 2012 ile karşılaştırmak çok doğru değil.Kia Rio'nun 2012 modeli bile 5 yıldız
Şunu da belirteyim, Tiguan "kendi sınıfında benzer fiyat segmentindeki" arabalar arasında iyi bir yere sahip ama gerçek anlamda çok kaliteli bir araba da değil. İşte asıl "ortalama" araba bunlar oluyor, Egea ise ucuz olsun da bazı insanlar araba alabilsin diye daha da alt düzeyde yapılan bir araba. Tiguan öyle çok çok iyi de değil ama bu kıyaslamada rakibi çok zayıf.Gerçi bu sefer de 85 tane Tiguan konusu açar...
Hocam Seat Leon 2020'de 5 yıldız almış.Ancak şunu belirtmeliyim ki 2012 NCAP standartları ile şu ankiler bir değil. Özellikle son 2-3 yıldır NCAP çok sertleşti standartlar konusunda. Yine de bu Egea'nın düşüklüğüne bahane değil, sadece 2012 ile karşılaştırmak çok doğru değil.
Her gün Egea ile ilgili konular açıp insanlarla tartışıp sonra da aynı şekilde artık Egea hakkında konuşmayacağım diyen bir kişi!Egea hakkında artık konuşmak istemiyorum diyorum ama konuşturacaksınız. Ben onların düşüncesini savunmasına hiçbir şey söylemedim. Zorunda değilsin zaten eski mesajlarıma bak isteyen leon alır isteyen egea dedim. Ben onları yargılamadım. Ben sadece Kia picanto bile 170.000₺ dedim. İster Bmw al ister Seat umrumda değil. Egea almazsan bir şey kazanmazsın ama çok şey kaybedersin.
Herkesin Leon modelini daha iyi bulması Leon modelinin iyi olduğu anlamına gelir mi? Egea modeli sizi sinirlendirmiş arabayı gömmekten bıkmamışsınız sizler egea modelini beğenmiyorsanız egea çok önemli bir başarıya imza atmış demektir. İyi olan her şey taşlanır.
Zaten Leon gibi son nesil platformlardan çıkma araçlar güvenlik konusunda çok geliştiler, Egea'ya falan kıyasla üstünlüğü tartışılmaz. En boş paketlerinde bile dijital sistemler ve hava yastıkları gırla var eskiye kıyasla. Araba bakarken ABS olsun diye baktığımı hatırlıyorum benHocam Seat Leon 2020'de 5 yıldız almış.
Az kalsın bir tanıdığım reklamcı biri yüzünden ÖTV indirimi hakkıyla Egea alacaktı, aynı bu dediklerinizi anlatıp vazgeçirmiştimHer gün Egea ile ilgili konular açıp insanlarla tartışıp sonra da aynı şekilde artık Egea hakkında konuşmayacağım diyen bir kişi!
Kia Picanto 170 bin TL çünkü Marka imajı bile Egea'dan fazla para verilmesi için bir sebep, sana göre Egea kaliteli olabilir ama ben Kia markasını tercih ederim. En azında Ön, arka, yan, perde hava yastıkları var, Egea gibi 2 hava yastıklı değil en baz donanımda bile.
Egea bugüne kadar almadım ve kaybettiğim tek şey can güvenliğimden ödün vermemek oldu. 2 hava yastıklı Egea ile her bindiğimde kendimi güvensiz hissedecektim, bu duyguyu kaybettiğim için
de çok mutluyum açıkçası.
Maşallah öyle bir başarıya imza atıyor ki 2 hava yastığı ile sizin cebinizden 142bin lirayı tık diye alıyor hem de 1.4 yağ yakan motoruna, B segmentinden çakma C diye satılmasına ve B segmentte bile 2 hava yastıklı baz model kalmamasına rağmen bu başarıyı sergileyebiliyor. Buradan tebrik etmek lazım.
Ölürüm de Egea almam diyeceğim ama alırsan ölme riskin diğer arabalara göre 4 kat daha fazla çünkü çarpışma testinden 3 yıldız almış, sadece ve sadece 2 hava yastığı olan araba ile 5 yıldız almış 6-7-9 hava yastıklı arabalara oranı bu. Bunları ister kabullen ister kabullenme ama üzgünüm asıl gerçekler bunlar. Arkadaki yolculara Allah sabır versin hava yastığını geçtim 3'üncü yolcu için kafalık bile koymamışlar, tekrar tebrik ediyorum ki "kelle koltukta gidiyoruz" değimini bize yeniden hatırlattığı için.
Sen cennetlik olmuşsun.Aynı bu dediklerinizi anlatıp vazgeçirmiştim.Şu an yeni kasa Octavia sahibi.