Sebebi bulunamayan performans düşüklüğü

Daha fazla  
Bugün babamla aynı anda oyun oynayabilmek için aldığımız 2.PC elimize ulaştı. İşlemci Intel 12400F ekran kartı RX 6650 XT. Benim halihazırda kullandığım sistemde Intel 13500 işlemci ve 6700XT ekran kartı mevcut. Benim sistemim parça segmenti olarak daha kaliteli olmasına rağmen aldığım bu ikinci sistem çok daha stabil çalışıyor. Ben çoğu oyunda takılmalar ve donmalar yaşıyorum lakin bu aldığımız 2.PC de bu tür durumlar olmuyor. Bende M.2 SSD mevcut değil yeni aldığımız bilgisayarda mevcut. Bir de arada ki diğer fark benim RAM'lerim 200MHz daha düşük. PSU güçleri aynı kasalar hemen hemen aynı sıcaklıklar iki bilgisayarda da maksimum 70-75 arası seyrediyor. Kendi bilgisayarımın parçalarını tek tek testlere soktuğum zaman gayet iyi durumdalar performans açısından ama herhangi bir oyuna girdiğimde takılmadan donmadan bazen oyun oynayamıyorum sebebi M.2 SSD mi yoksa RAM'ler mi?

M.2 SSD, SATA SSD ya da hard diskten çok daha hızlı olduğu için sebebi M.2 SSD olabilir ( belki ) bu arada o bilgisayara M.2 SSD takılmaz mı ya :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı