Sebepsizce dil öğrenmek mantıklı mı?

Selam, benim doğuştan bir dil öğrenme hevesim var. Dilim şu anda okulumdaki derslerden bile iyi diyebilirim. Dilim derken İngilizce'yi kastediyorum. İngilizce tamam ama artık başka bir dil öğrenmemin vakti geldiğini düşünüyorum. Sizce bir sebep yokken dil öğrenmek mantıklı mı? Çoğunuz muhtemelen mantıksız diyecek ki ben de çok mantıklı bulmuyorum ama hevesimi dindiremiyorum. Bir de internette bazı poliglotlar görüyorum. Diyorum bunlar yapıyorsa ben neden yapmayayım, onlar 8 dilin hepsini çok mu kullanıyorlar, diye.

Tabii ki de evet :D

Valla şuan bir çok insan bırakın makale yazmayı CV hazırlamayı, daha gündelik hayat konuşmalarını dahi yapamıyor. Bunlardan birisi de benim.

Siz dil bilirseniz ileride gezi yapan şirketlerde tercümanlık, spor kulüplerinde tercümanlık, büyük şirketlerin yurtdışı departmanlarında çalışma imkanı, çeviri gibi bir çok işi yapma fırsatı kazanırsınız.

Yani kesinlikle boşa gitmez eğer cidden yeteneğinize ve hevesinize ihanet etmezseniz.

Valla şuan bir çok insan bırakın makale yazmayı CV hazırlamayı, daha gündelik hayat konuşmalarını dahi yapamıyor. Bunlardan birisi de benim.

Siz dil bilirseniz ileride gezi yapan şirketlerde tercümanlık, spor kulüplerinde tercümanlık, büyük şirketlerin yurtdışı departmanlarında çalışma imkanı, çeviri gibi bir çok işi yapma fırsatı kazanırsınız.

Yani kesinlikle boşa gitmez eğer cidden yeteneğinize ve hevesinize ihanet etmezseniz.
Tercümanlık gibi alanlarda iş olur mu? Ben zaten önceden tercüman olmak istiyordum, ama yapay zeka da yapabilir bunu diye düşündüm ve bıraktım artık. Yarına kadar alanımı karar verme şansım var.

Tercümanlık gibi alanlarda iş olur mu? Ben zaten önceden tercüman olmak istiyordum, ama yapay zeka da yapabilir bunu diye düşündüm ve bıraktım artık. Yarına kadar alanımı karar verme şansım var.
Oluyor hocam tabii ki. Turistik bir ülkede yaşıyorsanız tercümanlık size her yerde iş kazandırır bence. Çünkü gerek 5 yıldızlı oteller, gerek turist gezi rehberleri falan hepsi yabancı dil biliyor. Biraz merakınızı sosyal hayata çevirirseniz bence iş bulunabilir.

Biraz girişimciyseniz yabancı dillerde basılan kitaplara da çevirmenlik yapabilirsiniz.

Saydığım mesleklerin sayısı böyle böyle artar. Yeter ki siz yapmak isteyin. Ayrıca yapay zeka konusunu benim çevremde de isteyen bir arkadaşım var ve ben ona:

"Türkiye teknoloji anlamında geri kalmaya mahkum bir ülke, yurt dışına çıkamazsan iş bulman zor, yurtdışına çıksan bile senin rakibin fazla, kendini geliştiremezsen kim seni niye alsın?"

diyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı