Seboreik dermatit için şampuan önerisi

Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
4.616
Çözümler
35
Merhaba arkadaşlar.
Seboreik dermatit denen baş belası durumdan muzdaribim. Yaz ayları geldi yine çoştu. Birçok farklı medikal şampuan denedim, başlarda sonuçlar iyi ama uzun süreli zayıf. Nette araştırırken bu şampuanı gördüm. Kullanan varsa deneyimlerini öğrenmek isterim. Bu şampuan dışında etkili şampuan tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220602-040309_Chrome.jpg
    Screenshot_20220602-040309_Chrome.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 1.074
Aynı dertten muzdaribim, yok öyle bir şampuan. Bir yerden sonra saldım. Sürekli şampuan değiştirmek azmasına sebep oluyor. Clear kepeğe karşı kullanıyorum, 4-7 gün arasında yıkanıyorum. Eğer gün içinde çok terlemezsem ve terlediğim halde uzun süre duş (2-3 gün) almamazlık yapmazsam dökülme olmuyor. Yani oluyorsa bile aşırı kepekli saçlarım varmış gibi görünmesine sebep olacak kadar olmuyor. Sabit bir şampuan kullanmak, sabah akşam medikal şampuan aranmaktan daha etkili, en azından benim açımdan.
 
Aynı dertten muzdaribim, yok öyle bir şampuan. Bir yerden sonra saldım. Sürekli şampuan değiştirmek azmasına sebep oluyor. Clear kepeğe karşı kullanıyorum, 4-7 gün arasında yıkanıyorum. Eğer gün içinde çok terlemezsem ve terlediğim halde uzun süre duş (2-3 gün) almamazlık yapmazsam dökülme olmuyor. Yani oluyorsa bile aşırı kepekli saçlarım varmış gibi görünmesine sebep olacak kadar olmuyor. Sabit bir şampuan kullanmak, sabah akşam medikal şampuan aranmaktan daha etkili, en azından benim açımdan.

Ben de uzun süre aynı şampuanı kullanıyorum ama birkaç ay sonra eskiye dönüyor. Doktorumun verdiği şampuanlar da başlarda çok işe yaradı ama sonradan etkisi azaldı. Bu şampuanın yorumlarına baktım "şöyle geçirdi böyle geçirdi, ilk yıkamadan geçti" gibi yorumlar var ama güvenemiyorum da yani. Aşırı sıkıcı bir durum bu ya. Geçici çözümler evet ama uzun süreli yok gibi. Benim aşırı kepekli gibi olmuyor ama kafa derisinde aşırı rahatsızlık, kızarıklık ve kaşınma oluyor sürekli :(
 
3. günden sonra kaşınma bende de başlıyor. Kızarıklık değil de benim uzun süredir yaralarım var. Daha orta okul, lise dönemindeyken çok kötüydü. 3-4 yerde yara vardı ama yolunca çok derin yolmazsam kanamıyordu. Turuncu bir kabuk bağlıyordu sürekli. Aşırı kepekli gibiydi. O ara işte 2-3 sene o dermatolog, bu dermatolog gezdim sonunda 12. sınıftayken bıkkınlık geldi. Oluruna bıraktım. Şuan üni 2. sınıfım, Aradan 2 yıl geçti, 3. yıla giriyoruz. Saçlarım daha temiz durumda. Birazda vakit geçtikçe, sinir stres azaldıkça kendine geldi sanırım.
 
Dermatologum konazol ve vichy kepek karşıtı önerdi. Konazol için reçete lazım. Bende çok az miktarda olduğu ve daha çok kepek şikayetim olduğu için işimi gördü bunlar. Sizin de işinize yarar umarım.

Öneri için teşekkür ederim. Konazol uzun süre kullandım ama bir süre sonra etkisini kaybetti. Vichy kepek karşıtı hiç denemedim. Ona bir bakayım belki rahatlamaya yardımcı olabilir.
3. günden sonra kaşınma bende de başlıyor. Kızarıklık değil de benim uzun süredir yaralarım var. Daha orta okul, lise dönemindeyken çok kötüydü. 3-4 yerde yara vardı ama yolunca çok derin yolmazsam kanamıyordu. Turuncu bir kabuk bağlıyordu sürekli. Aşırı kepekli gibiydi. O ara işte 2-3 sene o dermatolog, bu dermatolog gezdim sonunda 12. sınıftayken bıkkınlık geldi. Oluruna bıraktım. Şu an üniversite 2. sınıfım, aradan 2 yıl geçti, 3. yıla giriyoruz. Saçlarım daha temiz durumda. Biraz da vakit geçtikçe, sinir stres azaldıkça kendine geldi sanırım.

Evet stres çok etkili deniyor. Bu aralar çok stresliyim belki o yüzden de iyice artmış olabilir. Benim ciddi yara yok ama arada sırada dediğiniz gibi turuncumsu bir kabuk dökülmesi oluyor. Ben de stresli dönemler geçene kadar rahatlatacak bir şeyler bakıyorum artık. Kesin çözüm olmadığına ikna oldum.
 
Hocam, bir doktor değilim fakat 2019 yılından beri aynı sorundan şikayetçi ve yeni yeni çözüme ulaşmış birisiyim. Bu hastalık için 10 den fazla farklı doktora göründüm. Bu hastalık bu illet öyle şampuanla vesaire geçecek bir şey değil. Bu hastalık vücudun içinden gelir ve çözümü de içten olacaktır. En sonunda özel hastanede gittiğim doktor bana çok yardımcı oldu ve çözüme kavuşturdu. Bende sizin gibi denemediğim şampuan kalmadı fakat hiçbirinin bir etkisi yok. Ben çözüme Roaccutane isimli ilaç sayesinde kavuştum. Şu an 4. ayım ve kafamda 1 tane bile yara yok. Yüzümde sivilce yoktu fakat yüzümde de cildim güzelleşti.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı