Çözüldü Seçmeli derslerden kalmak diploma almaya engel midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX6600
R5 5500 B450M K II
XPG 16 3200MHZ RAM
Selamlar, seçmeli kur'an-ı kerim dersimiz var, ve ben bu dersten kalacagım, ancak bir sonraki sınıfta bu dersi görmeyeceğim, şimdi bu dersten kalırsam diploma almama engel mi? Veya matematikten falan kalınca da aynı durum geçerli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam engel değil. Edebiyat hariç tek dersten kalmanız sorun yaratmaz.
Benim bildiğime göre herhangi bir dersten kalınca da belge alamıyoruz diye biliyorum hocam. Yanlışsa düzeltebilir misiniz? Geçen sene birçok arkadaşım sadece matematikten kalmalarına rağmen belge alamamışlardı.

Benim bildiğime göre herhangi bir dersten kalınca da belge alamıyoruz diye biliyorum hocam. Yanlışsa düzeltebilir misiniz? Geçen sene birçok arkadaşım sadece matematikten kalmalarına rağmen belge alamamışlardı.
Diplomadan bahsedilmiyor mu konuda? Okulu bitirip diploma alabilir, sınıfı ise düz yani belgesiz geçer.

Okul müdürü bir arkadaşa öyle demişte yalan yok biraz korktum, teşekkürler.
Korkutmak için söylüyorlar. Boş yapıyorlar tabiri caizse. Bana da müdür yardımcısı demişti devamsızlık konusunda belge alamama var diye. Hocaya gidip anlatınca durumu anladı ve belgeyi verdi. Hocaların dediklerini çok umursama.

Gemini kullanarak derin araştırma yaptım ve şu sonuca vardım,

sonuç ve Stratejik Öngörüler​

Türkiye ortaöğretim sisteminde "sorumlu olarak sınıf geçmek", bir öğrencinin eğitim hayatını sürdürmesine imkan tanıyan ancak mezuniyet statüsünü donduran bir mekanizmadır. Yapılan analizler ışığında şu temel sonuçlara varılmaktadır:

1. Diplomanın Mutlaklığı: Sorumlu dersi bulunan hiçbir öğrenci lise diploması alamaz. Diploma, tüm akademik ve idari borçların (ders başarısı, staj vb.) Sıfırlanması durumunda düzenlenen nihai bir belgedir.
  2. Üniversite Kayıt Riski: Sorumlu olarak 12. sınıfı bitirenler üniversiteye şartlı kayıt yaptırabilirler ancak 31 Aralık tarihine kadar lise sorumluluklarını temizleyemezlerse üniversite kayıtları silinir. Bu durum, öğrenci için telafisi imkansız bir zaman kaybına yol açar.
  3. İstihdam Engelleri: KPSS yerleştirmelerinde "tercih tarihinde mezun olma" şartı nedeniyle, sorumlu dersi olan adaylar memuriyet haklarından mahrum kalırlar.
  4. Sistem Disiplini: 2023-2024 yönetmelik değişiklikleri, sorumluluğu biriktirmeyi zorlaştırmış ve öğrencileri daha erken sınıflarda başarıya mecbur bırakmıştır.
Öğrenciler için en rasyonel yaklaşım, sorumlu geçtikleri dersleri bir sonraki sınav döneminde (genellikle eylül veya şubat aylarında) mutlaka vermektir. Sorumlulukların 12. sınıfa kadar birikmesi, hem üniversite sınav hazırlığı üzerinde baskı oluşturmakta hem de mezuniyet aşamasında telafisi güç hukuki ve idari sorunlara yol açmaktadır. MEB'in dijitalleşen yapısı (e-Okul/e-Devlet), bu süreçlerin anlık takibini mümkün kıldığından, herhangi bir "idari hata" ile mezun sayılma beklentisi günümüz şartlarında gerçekçi değildir. Ortaöğretim sisteminde diploma, ancak akademik yükümlülüklerin tamamının yerine getirildiği "aklanma" anında verilen bir yetkinlik sertifikasıdır.
Herhangi bir bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı