Secure Boot açık şekilde Linux nasıl kullanılır?

Makaleler
14
Yer
Dubai
Dual boot W11/Endeavour OS kullanıyorum. W11'de Valorant oynarken Secure Boot kullanmam gerekiyor. Her seferinde yeniden başlatmadan önce BIOS'tan Secure Boot açmak biraz can sıkıcı. Windows 10'a da dönmek istemiyorum. Merak ettiğim şey Linux'u nasıl Secure Boot için imzalayabilirim? Anakartım Custom Secure Boot Key'leri destekliyor.

Hayır. Yapabilsem niye konu olusturayim?

Bende de açık şekilde çalışıyor hocam. Şu video sizin sanırım sorununuzla ilgili. Becerebilirseniz iş görür gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Debian ve Ubuntu'da Secure Boot desteği var benim bildiğim. Arch tabanlı dağıtımlarda yok.
İnternette gördüğüm kadarıyla mümkün ancak verdikleri yöntemlere dair en ufak fikrim yok. Dolayısıyla biraz daha salağa anlatır gibi anlatacak insanlara ihtiyacım olduğundan dolayı konu oluşturdum.

Öyle bir bilgim yok nasıl yapılıyor diye fakat Arch Wiki'de bir makale va Secure Boot sign için. Ne kadar işine yarar bilmem.

İnternette gördüğüm kadarıyla mümkün ancak verdikleri yöntemlere dair en ufak fikrim yok. Dolayısıyla biraz daha salağa anlatır gibi anlatacak insanlara ihtiyacım olduğundan dolayı konu oluşturdum.

Ama şöyle bir durum var ki araştırdığın konu biraz deneyim isteyen konu. Mutlaka bir hata çıkacaktır ama denemek bir şey kaybettirmez.

Video bu wikideki rehberi kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Wiki'dekileri yapmama rağmen efibootmgr hiç bir şey yapmıyormuş gibi. Yani yeni boot girdisi oluşturuyoruz anlaşılan ama benim oluşturduğum girdiler BIOS'ta boot menüsünde görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…