Çözüldü Secure Boot açınca 0x0000225 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
XPG Gammix D30 2x8GB DDR4 3200MHz
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix S20G 1TB
Ekran kartı
Asus Dual Mini RTX 3060Ti
Anakart
Asus B450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 5500
Ryzen 5 5500 sisteme Windows 11 Pro kurdum. Secure Boot ve diğer ayarları aktif ettiğimizde süreki BIOS sıfırlanıyor. Sebebi ne olabilir? Sıfırdan Windows mu kurmam gerekli?

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdüm.
Rufus ile imaj hazırlarken sanırım yanlışlıkla Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmıştım. Temiz kurulum yaptım ve artık bilgisayar sorunsuz çalışıyor.
Araştırdığım ve anladığım kadarıyla bir önyükleme dosyası hasarlı veya bulunmamaktadır. Bu durumu çözmenize yardımcı olabilirim.
  1. Windows Kurtarma Ortamına (WinRE) erişim sağlayın: Bilgisayarı tekrar başlatıp F12 tuşuna sürekli basarak veya Sistem > Kurtarma konumundan Gelişmiş başlangıcın yanındaki yeniden başlat butonuna basarak erişilebilir.
  2. WinRE açıldıktan sonra Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi konumundan ilerleyin. Cihaz yeniden başlatılacaktır.
  3. Daha sonra aşağıdaki komutları sırasıyla deneyin ancak 3. komut boot ayarının (BCD) sıfırlanmasına neden olacaktır.
Kod:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

Son düzenleme:
Sorunu çözdüm.
Rufus ile imaj hazırlarken sanırım yanlışlıkla Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmıştım. Temiz kurulum yaptım ve artık bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…