Çözüldü Secure Boot açmak anakartı bozabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thaerd4x

Hectopat
Yer
japanese Nagasaki
Daha fazla  
Meslek
animator
Secure Boot açtıktan sonra bilgisayar çalışmadı ya da daha doğrusu no Signal veriyor. BIOS pilini çıkarttım olmadı. CMOS'ın şeyini denedim o da olmadı. Sonra bilgisayarcıya aldım ve anakart bozuk dedi. Bu da bana çok saçma geldi. Yani sorun hardware olmaması geriyor sorun software olması gerekmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal anakartı bozmaz ama Gigabyte anakartlarda aptal bir sorun var: Ekran kartında UEFI desteği yoksa, Secure Boot açınca anakart soft-brick oluyor. BIOS sıfırlamak işe yaramıyor. Sistem ancak başka bir ekran kartı takınca düzeliyor. Yani aslında anakart bozuk değil, bilgisayarcı konuyu bilmiyor.

Ben bu sorunu aylar önce Gigabyte'a ilettim. Sorunu çözen BIOS çıkardılar mı bilmiyorum...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Normal anakartı bozmaz ama Gigabyte anakartlarda aptal bir sorun var: Ekran kartında UEFI desteği yoksa, Secure Boot açınca anakart soft-brick oluyor. BIOS sıfırlamak işe yaramıyor. Sistem ancak başka bir ekran kartı takınca düzeliyor. Yani aslında anakart bozuk değil, bilgisayarcı konuyu bilmiyor.

Ben bu sorunu aylar önce Gigabyte'a ilettim. Sorunu çözen BIOS çıkardılar mı bilmiyorum...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Tmamadır teşekkürler sorunu düzeltmediler buyuk ihtimal çunku sorun olmadan önce BIOS'ı güncelledim.

B450M S2H anakart kullanıyorsanız bu sorun oluyor maalesef. Anakartın bozukluğuyla alakası yok. Farklı bir ekran kartı takıp görüntü almanız gerek.
Bu işlemi işlemci üzerindeki grafik kartı ile yaparsak olur mu ? ( Kendim için sormuyorum. Başkaları da bu sorunu yaşıyor olabilir. Yeni ekran kartı bulmaya gerek kalmayabilir belki.)

Bu işlemi işlemci üzerindeki grafik kartı ile yaparsak olur mu? ( Kendim için sormuyorum. Başkaları da bu sorunu yaşıyor olabilir. Yeni ekran kartı bulmaya gerek kalmayabilir belki.)

Denemekten zarar gelmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı