Secure Boot ayarı sonrası laptop açılmıyor

rimep

Kilopat
Daha fazla  
Selam ASUS ROG STRIX cihazıma FIFA 23 indirdim oyun secure Boost kapalı olduğu için açılmadı BIOS'ten secure Boost açtıktan sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayarın klavye ve alt şerit aydınlatmaları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ne yapabilirim? BIOS pilini tak çıkar yapmak için bilgisayarın altını açtım ama BIOS pilini bulamadım.

E1E0C975-B589-4D9A-8066-8FE33CCAFC7A.jpeg

Abooo bu ne be iyikide laptop tamiri yapmıyorum.

Hocam bataryayı sökebilirmisin ya da anakartın diye tarafında olabilir BIOS pili.
Hocam bende diğer tarafta diye tahmin ediyorum ama çok fazla teknik bilgim olmadığı için zarar vermekten korkuyorum daha basit bir sıfırlama işlemi yoksa bilgisayarcıya götürmek daha mantıklı olur galiba.

Hocam bende diğer tarafta diye tahmin ediyorum ama çok fazla teknik bilgim olmadığı için zarar vermekten korkuyorum daha basit bir sıfırlama işlemi yoksa bilgisayarcıya götürmek daha mantıklı olur galiba.

Hocam bilgin yoksa karıştırma bence de, daha beter olur yeni laptoplar aşırı karmaşık. Tamirciye gitmekte yarar var.

Kaç dakika beklediniz açılması için? Bazen BIOS güncellemesinden sonra ve ayar yaptıktan sonra geç açılabiliyor cihaz.

Arkadaşlar aynı sorunu yaşayan olursa aklında fikir oluşması için yazıyorum. Bugün servise götürdüm, sağ olsunlar rica ettim hemen incelediler RAM'de kısa devre olmuş onu tamir ettiler ve ekranı değiştirmişler(neden bilmiyorum) ama hala görüntü gelmiyor. BIOS da bulunan bir ayarı disableddan enabled yaptığım için nasıl bu kadar sorun yaşadım inanın bilmiyorum. Tekniker sorunun neden kaynaklandığını anlayamadığını söyledi bu yüzden cihazı bırakıp eve geldim. Birkaç gün içinde yeni bir haber gelirse konuya eklerim.

Arkadaşlar aynı sorunu yaşayan olursa aklında fikir oluşması için yazıyorum. Bugün servise götürdüm, sağ olsunlar rica ettim hemen incelediler RAM'de kısa devre olmuş onu tamir ettiler ve ekranı değiştirmişler(neden bilmiyorum) ama hala görüntü gelmiyor. BIOS da bulunan bir ayarı disableddan enabled yaptığım için nasıl bu kadar sorun yaşadım inanın bilmiyorum. Tekniker sorunun neden kaynaklandığını anlayamadığını söyledi bu yüzden cihazı bırakıp eve geldim. Birkaç gün içinde yeni bir haber gelirse konuya eklerim.

Onlar bile düzeltemediyse kesinlike değişim kararı istemelisin.

Selam ASUS ROG STRIX cihazıma FIFA 23 indirdim oyun secure Boost kapalı olduğu için açılmadı BIOS'ten secure Boost açtıktan sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayarın klavye ve alt şerit aydınlatmaları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ne yapabilirim? BIOS pilini tak çıkar yapmak için bilgisayarın altını açtım ama BIOS pilini bulamadım.

Eki Görüntüle 1665417

BIOS giriş tuşuna devamlı basınız bir müddet sonra bırakınız. BIOS'a kör giriş yapmış olmalısınız. Yani ekranda bir şey göremezsiniz. Daha sonra F9 defauld ayardır ve F10 tuşu save yapar ardından enter e basınız. Hoop ekran karşınızda olmalı. Kolay gele.

Onlar bile düzeltemediyse kesinlike değişim kararı istemelisin.
Durum öyle sonuçlanacak gibi gözüküyor hocam bugün 2. gün hala ses yok, ilk gün bir kaç saat sonra ararız demişlerdi. Şöyle bir sorun var ben cihazı teslim ederken basit bir şey zannedip değişim istiyor musunuz sorusuna hayır tamir yeterli dedim, acaba çözemedikleri bir sorunda değişim sağlarlar mı yine? Bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı