Secure Booting Error: 1002 sorunu

brkbz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Az önce LG G4 - H815TR modelli telefonumu rootlamayı başardım. SuperSU'u güncelledim ve Root Checker'dan teyit ettim, sıkıntı yok. Ancak benim amacım Custom ROM kurmak. TWRP'i, TWRP Manager'dan ve Flashify'dan başarılı bir şekilde yüklediğim halde Recovery ekranında "Secure Booting Error: 1002" hatasını alıyorum Geliştirici Seçeneklerinde "OEM Kilit Açma" da etkin. Biraz araştırma yaptım ve sorunun kaynağının Bootloader'ın kilitli olması kanısına vardım. LG maalesef model kodu H815TR olan Türkiye modelinde Bootloader kilidini açmayı mümkün kılmıyor. Şimdi benim sorum şu: Durum böyleyken bir şekilde TWRP yükleyebilir miyim? Ya da custom rom kurmamın farklı bir metodu var mı? Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Nasil rootladiniz acaba? Ben de dusunuyorum da.
Öncelikle belli komutlarla rootsuz sistemin .img dosyasını oluşturdum. Daha sonra bu system.img dosyasına Linux'ta root yetkisi verip, rootlanmış imaj dosyasını telefon belleğine atıp belli komutlarla rootlu sistem ile değiştirilmesini sağladım. XDA'da bu yöntem anlatılmış, bulabilirsiniz. Ayrıca yine XDA'daki " LG G4 Root Low Effort" başlığındaki yöntem H815TR cihazlarda işe yaramıyor. Hatta telefonun brick olma ihtimali bile var. Bu bashettiğim yöntem tehlikesiz ve adımları doğru izlerseniz basittir. Bu arada tüm bu işlemleri cihazı LGUP software'i ile Marshmallow'dan Lollipop'a downgrade edip yaptım. Marshmallow'da bu işlemleri yapamıyorsunuz çünkü. Şu ana kadar mükemmel çalışıyor. Hiçbir sorun yaşamadım. Ama dediğim gibi, bir de custom rom kursam tam olacak ama onu henüz çözemedim. Umarım forumdan yardımcı olanlar olur.

Basit yapimi yokmudur ya karisikmis baya KingRoot gibi?
Yok maalesef. OneClickRoot, iRoot, KingRoot. Hiçbiri işlemiyor LG G4'te. Aldığıma pişman oldum telefonu. Rootlamadan önce 6.0 V20D sürümünü kullanıyordum. Telefonun bataryası sanki 1000 mah'miş gibi çok çabuk bitiyordu. Bir de öyle bir ısınıyordu ki (özellikle kamera çevresi) üstüne sucuk koysan pişer. Rootla kendine geldi diyebilirim. Özellikle Greenify Donate ve Amplify çok iyi iş çıkarıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı