Secure Boot'u aktif edince bilgisayar çöküyor

Salmir

Decapat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
Radeon RX 570 Series
Anakart
Gigabyte Technology Co. Ltd. A320M-H-CF
İşlemci
AMD Ryzen 3
Merhaba, Valorant'a girerken TPM 2.0 ve Secure Boot'la alakalı Windows 11'in meşhur hatasını alıyorum. İstenilen koşulları yerine getirince monitörüm sinyal vermiyor, fanda garip takılma sesleri geliyor ve bilgisayarı kullanamıyorum. Çözüm olarak BIOS reset atıp başa dönüyorum.
Not: TPM 2.0 gözüküyor ve aktif.

Uyguladığım işlem: CSM Support: Disable - Save and exit - Secure Boot: Enable - Save and exit şeklinde.

(Bu tür şeylerde pek bilgili olmadığımdan ötürü eksik bilgi vermiş olabilirim kusura bakmayın.)

GPU-Z indirip fotoğraf atar mısınız?

Kart bir ihtimal UEFI destekli değildir diye istemiştim, UEFI desteği varmış. Normalde UEFI destekli olmayan bir GPU ile CSM'yi kapattığınızda bu sinyal vermeme hatasını alabilirsiniz. Sizde bu durum böyle değil, sorunsuz açılması lazım aslında.

BIOS kısmında legacy only seçili kısımları UEFI only ile değiştirdim. BIOS Update F54'ü kurdum. CSM Support'u kapatıp Secure Boot'u enable ettim. Çökmedi fakat fotoğrafta gördüğünüz üzere "enable" yapmama rağmen "not active" gözüküyordu. Ben de System Mode'u, user mode yaptım. Bilgisayar tekrar çöktü ve ne kadar BIOS reset atmayı denersem deneyeyim düzelmedi.

kurulum yapmamışsın önce reset to setup mode dan girip kullanıcı modunu(users) aktif ettikten sonra yeni key oluşturacaksın

Restore Factory Keys seçeneğine basabiliyorsanız basıp kaydedip çıkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…