Çözüldü SecureBoot Doğru Yapılandırılamadı Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Melisa Atasay

Kilopat
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Aydın üniversitesi Bilgisiyar Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar ,
Bugün bu forumdan Windows 8.1 RTM sürümünü indirdim ve windows 8 kurulu bilgisiyarıma yükseltme yaptım.
SecureBoot Doğru Yapılandırılamadı ibaresi sağ altta yer alıyor. Bios ayarlarından Secure Boot'u aktif ettim yinede sorun çözülmedi. Yardımcı olur musunuz :confused:

5365inciq3189328.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
380846-back-to-windows-7-settings.jpg

Setting(Ayarlar) Bölümüne girin,

380848-back-to-windows-7-advanced-settings.jpg

"Genel" kısmından "Gelişmiş başlangıç" seçin,

380851-back-to-windows-7-uefi-firmware-settings.jpg

Uefi biosunuz var ise gelişmiş ayarlara girip Uefi firmware setting yazana tıklayın,

380852-back-to-windows-7-boot-options.jpg

Biosunuz farklı olabilir yanlız Secureboot'u bulun veya boot optiondan,
Secureboot Disable yapın. Resimde aynıu bölümde olan(diğer bioslarda farklı yerde olabilir) Legacy boot Enable yapın.
______
Siz Secureboot Disable yapacağına Enable yapmışsınız :) Diğer dediğim yeri de yapmamışsınız heralde.

Murat bey özür dilerim sizide uğraştırdım. Fakat biosta Legacy aktif ve secure boot da disabled yaptım fakat sonuç değişmiyor acaba başka yöntemi yokmudur ? Baştan temiz kurulum yaptığımda da aynı şekilde hata veriyor :(

Bu arada Ö.M atamıyorum mail adresinizide bulamadım.

BIOS ayarlarını "Default"a alın. Halen aynı uyarıyı alırsanız tekrardan Murat'ın belirttiklerini uygulayın.

Biosu varsayılan ayarlara aldım olmadı murat beyin dediklerini yaptım yine olmadı aslında bunu demek istiyorum :confused:

BIOS güncellemeniz var ise BIOS güncellemesi yapınız. Normal şartlarda bu şekilde düzelmesi gerekirdi.

Malesef bir etkisi olmadı yine de teşekkürler. Ben kendim bir şekilde hallederim.

Microsoft Windows 8.1 secureboot watermark on desktop Burada o uyarıyı kaldırma yolunu göstermişler.

C:\Windows\System32\tr-TR\shell32.dll.mui dosyasını Resource Hacker yazılımı ile düzenleyip 33117 satırı boş bırakacaksınız.

O yabancı sitedeki komutlarıda uyguladım Secure boot yazısını ordan sildim fakat ondan sonra dosyayı bir türlü yeni haliyle kayıt edemedim. Ayrıca kayıt etseydim bile sadece o yazı ordan gitmiş olacaktı, Eğer teknik bir sorun varsa yine de olduğu gibi kalacaktı önemli olan orada ki aksaklığı düzeltmek değil mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı