Şehir dışında üniversite okumak mi yoksa aile yanında okumak mi?

Storman01

Hectopat
Şu an Abdullah Gül üniversitesinde okumaktayım ama İngilizce hazırlık zorladığı için benlik bir okul olmadığını fark ettim. Bu yüzden de MYP ile yatay geçiş yapmak istiyorum. Aklımda birkaç soru işareti var. Sizlere danışmak istedim. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere Kayseri'de ailem ile birlikte kalıp benim Puandan daha düşük farklı bir bölüme mı geçeyim yoksa aile evi rahatlığından feragat ederek farklı şehirde kendi bölümünün %100 Türkçesine mı geçeyim? Farklı şehirde okursam maaliyetim ne kadar olur aşağı yukarı? Dışarıda ya Anadolu üniversitesi ya Gebze Teknik ya da Dokuz Eylül'de okumayı düşünüyorum.

Bölümüne göre değişir. Bu sene MSÜ olmazsa ailemin yanında okumayı düşünüyorum. İyi bir bölüm ve üniversite gelemediği müddetçe boşa masraf yapıp kredi almaya gerek yok. Ailemin yanında okurum daha iyi.

AGU hazırlığı ben de bitirememiştim ilk senede ve yatay geçiş yapmıştım :d Kolay gelsin, zor iş.

Şu an aile evinde kalıyorum, mental olarak hiç iyi değil bence. Serbestlik pek yok. Ama maddi olarak iyi, tek başına kendi odanda olabilmek de güzel. Yemeğini falan evde güzelce halledebiliyorsun.

ODTÜ, İTÜ vb. iyi üniversitelere gitmediğin sürece aile yanında okuman hem maddi hem manevi olarak daha iyi olur şu anki ekonomik sıkıntılar içerisinde dışarıda okumak sadece insanı pişman eder.

Evet ama bölümümü seviyorum hatta hazırlıkta bile bölümüm hakkında kulüpte görev aldım güzel projeler vs geliştirdik sırf rahatlık için farklı bölüme gitmek bilemiyorum. ERÜ'ye geçmek istesem çok düşük puanı okumasam daha iyi.

O da farklı bir bakış açısı teşekkürler fikrin için.

Desene aynı durumdan muzdaripiz AGÜ hazırlığı okumayan anlamaz cidden ya herkes ne kadar zor olabilir diyor ama işte gel de anlat.

Son düzenleyen: Moderatör:
En doğru yapacağın iş zorlansan da zoru başarıp okuduğun bölümde kendini geliştirerek devam etmek olur. Her zorluk gördüğünde kaçacaksan bu hayatta çok daha fazla zorlanırsın zorluğun üzerine git ve başarmayı denemeni tavsiye ederim.

Aynısını düşünüyorum ama ilk kez çıkacağım için bır yandan da korkmuyor değilim oda arkadaşım kim olacak bütçem ya yetmezse vs.

@Lee Yubin Hocam siz hangi yıl yatay geçiş yaptınız ve myp ile yatay geçiş nasıl oluyor biraz araştırma yaptım ama insan yine de merak ediyor

@Lee Yubin Hocam siz hangi yıl yatay geçiş yaptınız ve myp ile yatay geçiş nasıl oluyor biraz araştırma yaptım ama insan yine de merak ediyor
2019'da geçiş yapmıştım myp ile. Önce gitmek istediğim yere başvurdum, zamanı gelince kabul edildim, sonra Agu'den kayıt sildirmem gerekiyormuş dediler Agu öğrenci işlerini arayıp sorduğumda, gittim sildirdim, öğrenci kartımı iade ettim, sonra kabul edildiğim ünide kayıt yaptırırken kaydınızı sildirmenize gerek yoktu, burada kayıt olunca biz sildirirdik vs. dediler ama ben Agu'ye sorduğumda gelmemi istemişlerdi.

Ama biraz pişmanım gibi bilmiyorum. Zordu ama öğrenciler falan iyiydi ya benim dönemimde. Bi sene daha hazırlık okumaya değebilirdi belki.

Ayrıca üstteki arkadaşa da katılıyorum, güzel bir üniversiteye gidemedikten sonra başka şehirde okumak maddi açıdan sıkıntılı olacaksa pek mantıklı değil. Yurtta kalmak falan zaten büyük dert. Agu'de kampüsün içinde kalıyordum, o şekilde çok güzeldi ama KYK'da kalmak her bakımdan dert. Eve de çıkmak zor kiralar çok fazla. Özel yurtlar da çok pahalı artık.

Bu arada hangi bölümdesiniz?

Aslında haklısınız ya bilemiyorum hani puanım çok yüksek değil ama erü'de gerçekten çok düşük puan ile alıyor kendi bölümüm için birde agüde ikinci senem biraz benim durum karışık darly sağ olsun şimdi tüm sınavları versem bile kesin kalıyorum o yüzden derslere girmeyi bıraktım kesin değiştircem orası netleşti unide ortam yok lise 5 gibi eğitim kalitesi de kendin çalış kendin geç tarzı hocalar da aynı kafada ama bölümümü seviyorum erü'de farklı bölüme gidince tüm emeklerim boşa gitmiş olacak tamamen farklı bir yaşam tarzı cizmem gerekicek bu arada ekonomi okuyorum

Ha o zaman 2. senenizdeyseniz mecbursunuz zaten. Zor karar gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…