Şehiriçi Özel üniversite mi daha masraflıdır yoksa şehir dışı devlet üniversitesi mi?

Makaleler
1
Yer
Antalya
Selam. Sizce hangisi daha masraflıdır dostlar. Yaşadığım şehirdeki üniversitenin fiyatı 32.000 ve 8 taksit şansı da var. Şehir dışında devlet üniversitesine gitsem babam ev tutacak ama daha çok masraf olacağından korkuyorum ( Elektrik + Su + Kira vb. ). Şehir içi özel üniversite okursam evimiz direkt burada olacağından herhangi bir ev sıkıntısı olmayacak. Fikirlerinize açığım. Hangi durum daha masraflı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece maddi değil evin dışında yaşamak da farklı bir deneyim farklı şehirde ailenden uzakta. Yani bir çok etken var. Maddi olarak hemen hemen kafa kafaya gelebilir. Şehirden şehire de imkan ve şartlar değişiyor. Evde kalıcam dersen izmirde 4k kira olsa birlikte mi yaşayacaksın yoksa tek mi yaşamak istiyorsun ? Yurtta kalacağım dedin yurdun okula olan uzaklığı 1 saat mi 10 dakika mı ? Bunun dışında zibilyon tane etken var. Ama sen evimde mutluyum okul da uzak değil hayatımdan memnunum dersen. 32K verip kalabilirsin sadece kira değil yol masrafı vs. Bir de şöyle bir durum var sen evde kalınca masraf yapmayacaksın diye bir durum yok. Evde de yemek yiyorsun. Yine dışarı çıkıp para harcayacaksın vs. Ama bu devirde hele de Antalya gibi bir yerdeyken çok iyi bir üniversite, bölüm olmadıktan sonra fiyatı da 32k gibi makul bir ücretse evde kalman daha iyi olabilir. İnsanların ağız kokusunu çekmeye değmeyebilir. Ben ilk önce Malatya'ya gittim yurdum okula ve şehre uzaktaydı. Kültürü farklıydı zor geldi açıkçası. Daha sonra Afyon'a geçtim hem market,kafeler vs hemen ayağımın altında şimdi. Okula gitmek de 10-15dk yürüyerek. Kültür olarak biraz daha yakın (Tekirdağlıyım) . Aynı zamanda Malatya'dan Tekirdağa gitmek uçak+otobüs ile 10 saati buluyordu. Şimdi sadece otobüs ile 9-10 saatte Afyondan Tekirdağa gidebiliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…