Şehirler Arası 2. El Satış Nasıl Yapılır?

zettacyx rev2.0

Hectopat
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Masaüstü bilgisayarımı neredeyse sattım sayılır ama alıcı Ankara'da. Bilgisayarı monitörü vs. kargolamak sorun değil ama ödemeyi nasıl alacağım? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Havale var, EFT var. Yeter ki parayi göndermek istesin karsi taraf

Para hesabina gecmeden kargoya verme. Gectigi anda kargoya ver ve takip nunarasini paylaşıp guveni sagla.
Ben de düşündüm onu. Peki EFT'yi iptal etme şansı var mı? Bildiğime göre para transfer edildikten sonra geri alınamıyor ama belki kişi yanlışlık oldu falan derse iptal edilebilir mi?
Ödemeyi önce sen al derim. Ama sana güvenmiyorsa Sahibinden.com'dan GET aç. Ancak bunun da bir sürü sorunları var.
GET çok sıkıntı. Ürün kişiye belki sıkıntısız ulaşacak ama o kişi bozabilir bir şekilde ya da GET ücreti. Bilgisayar satacağım için %9 para farkı olacak. Bu da 225 TL'ye denk geliyor ve fazla.

Gittigidiyor üzerinden satabilirsin ben öyle yapmıştım alıcıya ürünün linkini gönder ama gg. %10 alıyor bunuda alıcıya bildirirsin.

Hayir, iptal edemez. Para hesabina gectigi an senindir. Geri alma gibi bir durum olamaz.
Nasıl olamaz Çatır çatır da alır. Biraz uğraşması yeter. Ama bununla uğraşır mı bilemem. Gözünde hemen büyütme. Benim okuduğum olayı yapan kişi bir çete ve yüz binlerce liralık otomobili satın alıp parayı geri alıyorlardı.

Bu alış-veriş işi karşılıklı güven meselesi.

Başımdan şöyle bir olay geçti, Bende Ankara'dan bir adama sattım. Adamın Çanakkale'de bir arkadaşı olduğu, o arkadaşının cihazı test ettikten sonra parayı göndereceğini söyledi. Bende tamam dedim. Sonradan arayıp, arkadaşının müsait olmadığını ve benden hesap numaramı istedi. Bende verdim. Adam o gece saat 12'de adam parayı gönderdi. En azından dekontu attı. Sabah hemen kalkıp baloncuklu poşet alıp sardım PS3'ü Kutuya koyup kargo şirketine teslim ettim

Başımdan böyle de bir olay geçti. Benim az çok satmış olduğum cihazlar var. Profilimde gözüküyor. Belki ona güvendi, belki beni saf ve temiz buldu. Adamla yüz yüze görüşmeyi bırak, 4 dakika konuşmadık. Adam parayı gönderdi direkt.

Son düzenleme:
Parayı çekmesi yeterli.
Bir yerde okumuştum, dolandırıcı bir ekip araba alıp satarken bir yerde çakallık yapıp bir şeyler yapıyor, EFT ile parayı gönderiyor. Sonra o parayı da geri alıyor, arabayı da üstüne alıyor.

Benim "birazcık" yanlış olmuş. Onu da düzeltiyorum hemen.

"EFT Geri çekme, yani eft işlemlerini doğru yaptığınız halde EFT geri çekmek istiyorsanız bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak eft geri çekmek istediğinizi, eft’nin yanlış yapıldığını ifade edebilirsiniz, Müşteri hizmetleri durum kaydını alır, ve karşı bankaya EFT giden bankaya bildirir, karşıda ki banka da paranın gittiği hesap sahibine ulaşır eğer hesap sahibi de böyle bir eft beklemediğini bildirmesi halide para iade edilir. Ancak bu durumda yine karşı kişinin hesabına giden parayı almanın tek yolu karşı kişinin rızası ile olunabilir. Ancak herhangi bir yanlışlık olmamışsa banka aracılığı tahsil etmeniz EFT’yi geri çekme olanaksızdır. Sizin karşı da ki kişi ile direk iletişim kurmanız ve iade istemeniz durumunda olur. Havale geri çekme de aynı prosedür işler. "

Kaynak: EFT Geri Çekme Nasıl Yapılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…