Hocam firmaların kendi siteleri var, daha kolayı toplu bir şekilde firmaları kıyaslayan ve bilet satan siteler var (oBilet vs). Şehirler arası otobüs belli bir sefer üzerinde başlangıç ve bitiş noktası arasında farklı rotalardan gidebilen ve girdiği şehirlerde duraksayan ulaşım yoludur. Çantanızı yanınıza alabilir, otobüsün bagajına koyabilir, koltuk üstündeki bölmeye koyabilirsiniz. Biletinizi dijital alırsanız otobüse binerken telefondan göstermeniz yeterli olacaktır (ne olur ne olmaz dekontunda SS ini alabilirsiniz). Yanımızda kimlik olması lazım diye biliyorum çevirme olabiliyor, ayrıca mola yerinde otobüs sizi beklemez belirlenen süre bitinçe yola devam eder dikkatli olmalısınız. Mola yerleri pahalı ve tuvaletler genellikle ücretlidir aklınızda bulunsun. Sürekli şehirler arası otobüse binerim firmadan firmaya kalite değişsede otobüse göre de değişir. Otogarda bineceğiniz otobüsü görevliye sorabilir ya da biletinizde yer alan (genellikle yazar) plakaya bakarak bulabilirsiniz. Biraz karışık sırayla yazdım kusura bakmayın.
Hocam o zaman doğu firmalarında uzak durun derim kesinlikle ayak kokusu olur.
Sizin için otobuslere baktım bir tane 16 saat olan var Nevşehir Niğde Ankara bayağı uzun suruyor Konya Afyon Kütahya bursa Balıkesir diye gidenler var ama sefer yapanlar içinde has Diyarbakır'dan uzak durun derim as Adana var onu fazla bilmiyorum ama otobanda İç Anadolu'ya vs giderken ya da Adana'ya giderken gördüklerimin hepsi 13 15 model travego lardı. Ortalama araçlar.