Seiko Presage SSA347 mi Tissot Prx Automatic mi?

Voidreign

Hectopat
Merhabalar, bu iki saat arasında kaldım. İkisi de çok güzel gözüküyorlar karar veremiyorum. Hangisini önerirsiniz?

Birisi Japon yapımı, üzerinde Power Reserve ve tarih kolu olan bir dress watch, diğeri İsviçre yapımı, tamamen spor tasarıma sahip entegre bilezikli bir saat. Çok farklı ikisi, sizden iyi kimse bilemez hangisini daha çok kullanacağınızı.

Şahsi fikrimi soracak olursanız da PRX'leri belediye dağıtmış gibi saatlere ilgi duymaya başlayan herkesin kolunda gördüğümden artık gördüğümde kusasım geliyor, ağır overrated buluyorum tasarım olarak. Mekanizması en giriş seviye Swiss made zaten, yine Seiko'ya kıyasla daha iyi olsa da gamın en altında bulunan bir mekanizma. Bu kötü olduğu anlamına gelmiyor, yanlış anlaşılmasın.

Ancak Presage da hiçbir tasarımını beğenmediğim bir koleksiyon olduğundan onu da tavsiye edemiyorum. Sadece bu iki saat arasında kalmış olsaydım ben ikisini de almazdım, yine de bu ikisi arasından seçmek zorundaysam Tissot kesinlikle Swiss made mekanizmasıyla öne geçer.

Eğer saati yurt dışından alma ya da getirtme imkanınız varsa bir tanıdığınızla, farklı markalara bakmanızı öneririm, alıntılayıp öyle bir ihtimalinizin olduğunu söylerseniz dolu tavsiye verebilirim, ülkemizde olmadığından Seiko-Tissot-Longines üçgeni dışında ülkemizdeki saatseverlerin bilmediği o kadar fazla marka var ki. Sadece ülkemizde satışı olan markaları araştırma eğiliminde olduğumuz için çok dar bi ufkumuz var.

Çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

@burton Hocam buralarda mısınız?

Son düzenleme:
Çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

@burton Hocam buralarda mısınız?
Kusura bakmayın görmemişim, bırakacağım markaları kendiniz de araştırabilirsiniz, bizde satılmadığından bilinmeyen ancak saatçilikte ya sağlam tarihi yeri olan ya da düzgün üretimiyle bilinen markalardır. Tissot PRX - Seiko Presage'a çıkabildiğinizden bütçenizin aşşağı yukarı 30 bin ₺ olduğunu varsayarak ve Avrupa'dan getirtebileceğinizi varsayarak yapıyorum tavsiyeleri, Amerika'da çok daha ucuz örnekler verebilirim. Bütçenizde de çıkış yapabilirseniz yine farklı markalar açılıyor ücretine göre kıyasla Türkiye'deki ürünleri yerle bir eden:

- Marka olarak Glycine: tüm saatlerine bakabilirsiniz, Invicta tarafından satın alındı ancak Glycine kendi üretim bandını İsviçre'de sürdürüyor

- Tüm Avrupa'ya gönderim yapan Harvey Store: burada çoğu markanın saatleri Avrupa'daki mağaza fiyatlarına kıyasla bile ucuza gelebiliyor. Buradan model önerecek olursam:
-- Hamilton Khaki Mechanical H69439131- €615
-- Hamilton Khaki Field Auto H70455133 - €679
-- Hamilton Khaki Field King Auto H64455133 - €679

- Fransa bazlı Ocarat: Paris'te Ochrono by Ocarat butiği müthiş saatler barındırıyor, Ocarat da bu butiğin online satış sitesi, şu an yaz indirimleri mevcut:
-- Yema Wristmaster Traveller YWTR24-CMS - €596
-- Yema Flygraf Flieger AAE YFLY24AA-ZES - €693
-- Edox SkyDiver Limited Edition 80126 3NSW NISW - €585
-- Mido Multifort Power Reserve M038.424.11.041.00 - €715
-- Echo/Neutra Averau 39 3H Blanc Full Lume - €760
-- Echo/Neutra Averau 39 3H Bleu Dégradé - €760

- Ickler grubu(Ickler, 1924'de kurulup günümüzde hala en sağlam saat dış aksamlarını üreten markalardan. Başka saat üreticilerine bile kasa saati, bezel gibi dış parçaları üretip satıyor - Archimede, Limes, Defakto gibi kendi saat markaları var grubun, bu markaların tüm ürünlerini inceleyebilirsiniz ve tavsiye ederim)
-- Defakto Watches
-- Archimede Watches
-- Autran & Viala

- Baltic Hermétique Tourer Brown - €550, diğer renk ve koleksiyonlarına da göz atabilirsiniz

- Charlie Paris Concordia Nazaré - €745, diğer koleksiyonlarına da bakınız, müthiş şık bir Fransız microbrand

Umarım yardımcı olabilmişimdir, tekrardan bir sorunuz veya aklınıza takılan bir şey olursa daha kısa sürede yardımcı olmaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…