Seiko Presage SSK009J alınır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG Strix G18
Intel Core i9 13980HX
Nvidia GeForce RTX 4070
32GB DDR5 4800MHz RAM
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba, aşağıya görselini eklediğim Seiko Presage SSK009J saat 22.500 TL'lik fiyat etiketiyle alınabilir bir saat mi yoksa bu bütçe civarında tercih edilebilir daha iyi bir "Seiko" saat var mı? Özellikle Seiko marka, GMT olması şart değil ama mekanik bir saat olmalı. Bu işin piri dostların yardımına ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel saat bizzat kullandım ama eksileri de var bence.
2 akrep olması anlamsız. Pilotlar için tasarlanan bir saat 2 farklı ülkeye göre saatini ayarlayabiliyorsun. Pilot değilsen boş ve kalabalık ediyor.
Kasa çapının 40.8 mm olması avantaj olabilir belki senin için.
Ben olsam daha uygun fiyatlı seçeneklere bakardım yani. Mağazaya gidip de bir görürdüm.

Merhabalar, saati babama hediye olarak aldım. "60'lar tarzı" serisinden klâsik hoş bir saat zaten. Çift akrebe anlamsız demek doğru olmaz çünkü bu GMT bir saat ve amacı bu. Birden fazla zaman dilimi gösteriyor. En kötü ihtimalle 12 ve 24 saatlik dilimlere ayarlayıp o şekilde takip edilebilir. Kadranı ışığa göre farklı renklere bürünüyor oldukça hoş ve şık bir saat. Almak isteyen olursa camı safir kristal değil Hardlex cam. Tissot PRX Powermatic 80 ile bu ikisi arasında kalmıştım bunu tercih ettim. Babamın ileği 19-20cm civarında, bileği bu boyuttaki kişilere önerebilirim. Ama bir de eleştiri GMT olmasına rağmen kubbeli camdan ötürü her açıdan indisler rahat okunmayabiliyor, pilot arkadaşlar için çok mantıklı olmayabilir. Bence pilot saatinden ziyade seyahate daha uygun bir GMT. Ha bir de çok genç bir saat değil bence. 40 yaş üstüne daha çok hitap edeceğini düşünüyorum. Gerçekten klasik çünkü.

Kendi açımdan bana çift akrep anlamsız geldi. Sonuçta özel olarak kullanmayacağım bir özellik. Gerçi saate o kadar para veriyoruz ve saate bakıyoruz. Tabii ki de sadece amaç bu değil ama böyle diyenler de var ve biraz haklı da olabilirler. Hayırlı olsun, babanıza selamlar iyi günlerde kullanın.

Bu modelin bu kadran renginde olmasa da farklı renklerde tek saat gösteren hatta open heart modelleri de mevcut. Zevke bağlı olarak tercih edilebilir. Teşekkür ederim.

Bu modelin bu kadran renginde olmasa da farklı renklerde tek saat gösteren hatta open heart modelleri de mevcut. Zevke bağlı olarak tercih edilebilir. Teşekkür ederim.

Bende var öyle bir modeli. Model neydi unuttum 10 yıl oluyor kullanalı. 10 yıldır geri kalıyor üşengeçliğimden servise yollayamadım. Ben bu kadar tembelsem saatte tembel olabilir dedim alıştım artık =)

Merhabalar, sizdeki saat Seiko SRPA25k. 4R35 kalibreye yani mekanizmaya sahip. Sanırım bu mekanizma günde 35/45 saniyelik bir sapma yapıyor. Eğer hareketli bir yaşamınız varsa yani saate yeterince kurulma fırsatı veriyorsanız ve yine de çok geri kalıyorsa o zaman bir problem vardır. Güzel saatmiş temizlenip kullanılabilir aslında.

Teşekkürler dostum. Alırken sadece tam istediğim gibi olduğu için almıştım. Çelik kordon, saat arka planı ve okunurluğu yüksekti. Mekanizmalardan fazla anlamıyorum. Benim ufaklık biraz haşere yerde top gibi oynadı bir ara cam fena çizildi çözümü var mı?

Sanırım polisaj ile giderilebilir. Yetkili bir servise veya iyi bir saatçiye danışmanızı tavsiye ederim. Ufaklık biraz pahalı bir futbol topu tercih etmiş ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…