Şeker hastalığı ciddi bir hastalık mı?

bayram.celik1

Picopat
Katılım
26 Şubat 2025
Mesajlar
769
Çözümler
3
Merhaba. 16 yaşındayım, 2 ay sonra 17 olacağım. 14 yaşıma kadar hep zayıf cılız biriydim. Ergenlikten olsa gerek 14 yaşımdan beridir çok yiyorum. 40 kilodan şuan 85 kiloya kadar çıktım.
Her gün kahve içerim, kola içerim, çikolata dondurma yerim. Yani aşırı derecede şeker tüketiyorum.

Dünden beridir sürekli susuzluk geliyor, her 30 dk da 1 susuyorum. Şeker hastalığının belirtisinin susuzluk olduğunu da biliyorum o yüzden konu açtım.

Şeker hastalığını ciddi bir hastalık mıdır? Gençliğimde hasta olmak istemiyorum. Daha yaşayacak çok zamanım var.

Artık şekeri azaltarak komple bırakacağım. Spora da başlayabilirim ama kesin değil.
 
Susadıgın icin kendi kendine seker hastalıgı tanısı koyamazsın doktora görün onlar sana göre bir plan cizsin ve evet ciddi bir hastalık
 
Hastalığın durumuna bağlı ancak dikkatli olmanızda fayda var o şekilde yemeye devam ederseniz öncelikli olarak karaciğer enzimlerini bozabilirsiniz ki bu da daha büyük sorunlara neden açacaktır. Lütfen bir hekime görünün ve ivedilikle hayatınızdaki çöp gıdaları çıkarın.
 
Dana gibi yiyorum 2 3 yıldır. Artık çok daha dikkatli olacağım.
 
Tip 1 diyabeti tarifliyorsun. Tip 1 diyabet hastaları zayıf olurlar, genç yaşta diyabet hastası olurlar. Sen hem küçük yaştasın hem de zayıfmışsın. %90 Tip 1 diyabet tanısı koyacaklar. Herhangi bir zamanda kanda 200mg/dl glikoz bulgusu diyabet tanısı için yeterlidir.
Tip 1 diyabet immun aracılı diyabet olduğu için tedavisi çok mümkün olmuyor, ömür boyu ilaca bağımlıdırlar.
Tip 2 diyabet ise tedaviye daha elverişlidir.
 

Evet hocam ciddi bir hastalık dedem şeker hastasıydı hem günlük hayattaki istekleriniz açısından ve yaşam kaliteniz açısından çok fazla sıkıntı yaratıyor ve erkenden vücudu da çok yoruyor aslında.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…