Merhaba, arkadaşım şeker hastası ve sekeri 300 seviyelerine çıkıyor azıcık bir şey yese bile. Onun adina endiseleniyorum ve merak ettiğim bir şey var, şeker hastalığı erken vefata sebep oluyor mu?
Ya bunlar çok belli olmayan şeyler. Benim sülalede herkeste şeker var, dedem 75 yaşında hala daha turp gibi. Dedemin amcası daha yeni 94 yaşında vefat etti. Yani kimse ömür biçemez.
Merhaba, arkadaşım şeker hastası ve sekeri 300 seviyelerine çıkıyor azıcık bir şey yese bile. Onun adina endiseleniyorum ve merak ettiğim bir şey var, şeker hastalığı erken vefata sebep oluyor mu?
Tabii dikkat edilmez ise organları öldürüyor. Anneannem şeker hastalığı yüzünden kalbindeki bütün damarlar tıkandı nefes zor alıp, bacağındaki yaralar yüzünden yürüyemiyor.
Dikkat edersen kısaltmaz aksine belli besin maddelerinden uzak durdukları için çoğu hastalığa yakalanma ihtimali diğer insanlara göre daha düşüktür. Tabii bunlar çok karışık işler. Tıpta hastalık yoktur hasta vardır.
Beşeri tıp çok gelişti katılıyorum ama bu konuda değil çünkü yaklaşık 100 yıl öncesinde keşfedilen insülini depolama şeklini değiştirmek dışında başka hiçbir çözüm bulamadılar 100 yılda maalesef. Bulunduysa bile ticari amaçlar yüzünden(insülin satmak gibi)piyasaya sürmüyorlar.
Tip 1 genellikle otoimmün aracılıdır çocuk yaşta gelişir hastaların çoğu komaya girince farkına varırlar. Ölenler var mıdır elbette vardır ama bu sizi korkutmasın.tip 1 için alabileceğiniz hiçbir önlem yok onu söyleyeyim bu arada.
Gördüğüm kadarıyla tıptan uzaksınız. Pankreas çok hassas bir organ olduğu için üzerinde operasyon yapmak da zor. Tip 1 diyabet hastalarında pankreas nakli yapılabiliyor ve bu evreden sonra geriye hastanın tedaviye verdiği cevaba göre ilerleniyor. Tip 1 hastalarının pankreası kendini yıkmaya başladığı için (tabii ki T lenfositler görev alıyor bir kendini imha durumundan bahsetmiyoruz bu durumda) beta hücreleri zarar gördüğünde ise bu durum meydana geliyor. Bu hastalık genetik faktörlerden de kaynaklandığı için ben genel olarak günümüzde aşırı oranda yaygınlaşan kimyasal kullanımını suçlu olarak görüyorum bu hastalıkta.