Şeker hastalığının çözümü yok mu?

sahnUzal44.m

Femtopat
Arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla şeker hastaliginin sebebi pankreasın yeteri kadar insülin salgılamaması peki bunun bir çözümü yok mu?

Yani örneğin bizim bir yerimiz ağrıdığı zaman ağrı kesici kullanıyoruz peki pankreasın insülin salgılamasını arttırmak için belli bir yöntem veya ilaç var mı?

İlaçlar bildiğim kadarıyla böbreklere zarar veriyor peki ilaç dışında bunun bir yöntemi yok mu?

Benim bildiğim ağızdan alınan haplar var fakat onlarda tip 2 diyabetliler için yani yaş ilerledikçe ortaya çıkan diyabet hastaları için. O haplarda direkt insülini arttırmıyor zaten artmasına vesile oluyor. Tip 1'ler için sanırım ağızla değil de damar yoluyla veriyorlardı yanlış bilmiyorsam.

Şeker hastalığının 2 tipi var.

Detaylar için bknz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka bir forumda açtığım konunun altına böyle bir mesaj gelmişti belki yardımcı olabilir:

12 yıl insülin direnci için şeker ilacı kullandım. 5-6 yıl yürüyüş yaptım ama yediklerime dikkat etmedim. En son 3-4 ay karbonhidratı çok sıkı kestim. Şekeri ve yapay tatlandırıcıları tamamen hayatımdan çıkardım. Kuşburnu çay içtim ve maydanoz+nane+dereotu kaynatıp üstüne limon sıkıp içtim. Haliyle kilo da verdim ve 12 yıldır kullandığım ilaçtan kurtuldum. Şu an dikkat etmediğim için kiloları geri aldım ama insülin direncim yok, tertemiz. Diyeceğim o ki yapay tatlandırıcı falan harbi bela.
Önemli olan glisemik endeksine uygun beslenmek. Şekeri fırlatan gıdalardan uzak durmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…