Selamlar. Açlık kan şekeri değerim 100. Şeker miyim? Önümüzdeki hafta kontrole gideceğim, sizce doktor ilaç mı verir yoksa direkt diyete mi yönlendirir?
Şeker hastalığınızın olup olmadığı tek seferlik ölçüde anlaşılmaz ayrıca benim bildiğim direkt olarak açlık kan şekeri ölçümü size doğru bilgiyi vermez. Glike hemoglobin(HbA1c) değerine bakılması gerekiyor diye biliyorum, bu değer 3 aylık şeker değerinizi veriyor yanlış bilmiyorsam.
Selamlar. Açlık kan şekeri değerim 100. Şeker miyim? Önümüzdeki hafta kontrole gideceğim, sizce doktor ilaç mı verir yoksa direkt diyete mi yönlendirir?
Şekeriniz aşırı yüksek değil genellikle 130 üstünü takibe alırlar. Ama yine de sağlıklı beslenmekte fayda var, Hba1c testinde sonucun %5,7-6,4 arası çıktıysa prediyabet olabilir üstü zaten diyabet oluyor.
Akşam yemek yemenin zararlı olduğunu artık kimsenin söylemesine gerek yok diye düşünüyorum.
Akşamları dinlenme vakti olduğu için vücut sindirim sistemini uykuya alıyor.
Şeker hastası olduğumdan biliyorum 21:00 gibi son yemeğinizi yemeniz gerek.
Şekeriniz aşırı yüksek değil genellikle 130 üstünü takibe alırlar. Ama yine de sağlıklı beslenmekte fayda var, Hba1c testinde sonucun %5,7-6,4 arası çıktıysa prediyabet olabilir üstü zaten diyabet oluyor.
Şimdi gittiğinde eğer şekerini yüksek bulursa ister ama istemez büyük ihtimalle diyetisyene ve spora yönlendirir. Belki tekrardan insülin, hba1c ve glukoz isteyebilir ama akşam geç yediyseniz yüksek çıkması normal.