Şekerin zararı sanılanın aksine fazla kilo aldırması değil zaten kan şekeri dalgalanması yaparak insülin direncini bozması asıl dikkat edilmesi gereken şey de bu.Seker kilo aldirmaz, kalori fazlasi kilo aldirir. Change my mind.
Hocam niye şeker almıyorsunuz ki , kalori artığı oluşturmayacaksa kilo almazsanız. Bal, muz , reçel, pekmez gibi yiyecekler yiyebilirsiniz. Ayrıca bunlardan alınan glikoz sinir sistemi için çok önemli. yok 0 karbonhidrat , 0 şeker diyetlerini çok saçma buluyorum. Vücudun ihtiyacı olan şeyleri almak lazım. Spor ve kalori açığı oluştursak yeterlidir.Şekersiz diyet yapıyordum, bugün bozdum. Çok şekerli yedim. Vücut yağlanır mi? Ne yapmam lazım?
Şekersiz diyet yapıyordum, bugün bozdum. Çok şekerli yedim. Vücut yağlanır mi? Ne yapmam lazım?
Elbette bu konuda hak veriyorum. Ancak, bu durum ozelinde sekerin insulin direcini bu denli bozmasi pek mumkun degil, teorik olarak diyeti yapan kisinin vucudu bu durumu tolere edecektir.Şekerin zararı sanılanın aksine fazla kilo aldırması değil zaten kan şekeri dalgalanması yaparak insülin direncini bozması asıl dikkat edilmesi gereken şey de bu.
Konuya gelecek olursak, bugün çok şekerli bir şeyler yemiş olman bu diyetin seni fazla sıkmış olmasından kaynaklanıyor kardeşim. Bu kadar kasma kendini belirli aralıklarla, özellikle yemek yediğin öğünlerin sonuna denk gelecek şekilde şeker tüketebilirsin, tercih olarak hurma şekeri, muz tarzı şeyler olabilir. Böyle yapmak seni yağlandırmaz diyetini daha sürdürülebilir yapar, hedefin kısa sürede yağlanmamak değil uzun sürede sağlıklı vücut olursa daha mutlu olacaksın![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.