Sekiro başlangıç tavsiyeleri

CheonsaMiraew

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400f 16gb ram GTX 1070ti 1TB SSD 650w +80 PSU
Sekiro'yu sonunda çözünürlük sorununu çözüp başladım ancak daha tutorialda (ilk boss mu artık bilmiyorum, katanamizi aldiktan sonra uzun kilicli biri var) ona ölüp duruyorum, normal midir? Başlangıç tavsiyeleriniz nedir? Merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam peki bu başta elimize katana veriyor sonra tutorial başlıyor düşmana kilitlenme hızlı item kullanma vs tutorial galiba orasi tutorial biterken uzun kılıçlı adam var ne yapmam gerek orada Türkçe yama kurdum ama anlamadım saptırma vs diyor çözemedim tam vurduğunda sağ tik basiyorum ya da basili tutuyorum olmuyor.

Hocam tam zamanında basmıyorsunuzdur ya da yanlış yapıyorsundur, youtube videolarından izleyin, benimde onda yapamadığım bir kaç tane oluyordu.

Hocam tam zamanında basmıyorsunuzdur ya da yanlış yapıyorsundur, YouTube videolarından izleyin, benim de onda yapamadığım birkaç tane oluyordu.

Deneyeceğim teşekkürler.

Parry yapmayı öğrenmek zorundasın yoksa oynayamazsın. Gelişip keserim olayı da yok oyunu öğrenmek tek çözüm.

Daha önce souls oyunu oynadınız mı hocam? Ben oynamadığım için ilerlerken arada rehberlere göz atmıştım. Genelde belli bir yeri oynayıp sonra bakıyorum heyecanı kaçmasın diye. Çünkü bazen ne yapılacağını bulmak çok fazla zaman alıyor. Oyun bir kaç farklı mekanik ile oynanıyor. Birincisi ve en önemlisi tabi ki parry. Yani eş zamanlı blok. İkinci olarak mikiri counter; size karşıdan gelen saldırılarda ileri tuşu ve dodge tuşuna aynı anda basarak yapıyorsunuz. Fakat kanji işareti çıkan bazı saldırılar karşıdan değil de yandan süpürerek geliyor. Onda da zıplayarak sıyrılmanız gerekiyor. Bazı şampiyonlarda sabırlı olmanız gerekecek bazılarında ise sizin de agresif davranmanız gerekiyor. Prayer beed topladıkça can barınız ve posture dediğimiz dayanıklılığınız artıyor. Çünkü posture kırıldığı zaman gelen darbeyi savuşturamıyorsunuz veya bloklayamıyorsunuz. Haliyle hasar yiyorsunuz ve boss dövüşlerinde toparlanmak oldukça zor. Mini bosslarda vs kesemediğiniz bosslar olursa erken gittiğiniz anlamına gelebilir. Aceleci davranmayın. Boss kestikçe de atak gücünüzü arttırıyorsunuz. Bir de yan dövüş silahı olan protez kol ve ona takılacak olan bazı mekanikler sizi çok rahatlatıyor Örneğin shuriken atmak Lady Butterfly ile işinize yarayacaktır. Küçük bir spoiler sayılabilir ama detayını anlatmıyorum. Oyunda dikkatlice sağda solda konuşan askerleri ve/veya dostları dinleyin. Duvardaki yazılara bakın. Onlar size tiyolar veriyor. O sayede kime karşı ne etkili öğrenmiş oluyorsunuz. Ya da rehber ile bakacaksınız. Bazı savaşlar çok uzun sürüyor çünkü her karakterin farklı saldırıları ve hareketleri var. Çoğu boss için zaten canını azaltarak savaşmak mantıklı değil. Sadece yaratıklar için işe yarayabilir bir miktar. O yüzden ilk karşılaşmalarda sadece defans yapın ve arada fırsat buldukça bir tane vurup kendi pozisyonunuzu alın. Rakibin hamlelerini ve hareketlerini öğrenmeye çalışın hemen öldürmek yerine. Zaten doğru anda savuşturma yapabilirseniz düşmanın posture turuncudan kırmızıya dönüyor ve o anda size ölüm vuruşu hakkı veriyor. Death Blow dediğimiz bu vuruş ile bir can barını komple alıyorsunuz. Yani düşmanı yormak önemli ama düşmanlar sizden güçlü olduğu için sizin yorulmanız daha hızlı oluyor. O yüzden tam vuracağı anda anlık savuşturma yapmanız lazım. Kılıçlardan turuncu kıvılcım çıkınca doğru anda yaptınız demektir. Bir süre sonra hakim olacaksınız zaten. Bazı mini bosslar ve bossların da farklı öldürme yöntemleri var. Onları da zaten keşfedersiniz. Bi de bazen ölüm vuruşu animasyonu için bir kaç defa basıyorsunuz. Öldürdüm diye elinizi çekip şok yaşamayın. Tetikte olmakta fayda var. Gizlilik ile düşmanların arkasından çoğuna tek atabilirsiniz. Bunu da sık kullanmak işi kolaylaştırıyor. Aklınıza takılan yerler olursa ben elimden geldiğince cevaplarım.

Arkadaşlar akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim general naomori nasıl kesiyoruz gizlice saldırıp 1 ölümcül darbe vuruyorum ama 2. olmuyor savaşa giriyorum dodge atıyorum iksir içiyorum ölüp diriliyorum ama Max %75'e kadar indirebiliyorum canını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…