Sekiro'da Chained Ogre geçilmiyor

DodgeThis

Centipat
Daha fazla  
Ya hocam Sekiro'da muhtemelen 50. defa şu chained orge diye bir herife ölüyorum. Mousea asılmaktan zarar görecek artık yemin ederim. Anamdan babamdan çok şu evrimleşememiş orangutanın suratını gördüm. Çok üzgünüm biraz nefret kusar gibi oldum ama harbi sinirlerim gerildi artık. Şunu söylemeliyim ki souls-like türü oyunlarla fazla haşırneşir olmamışımdır şu ana kadar. Sizce Sekiro ile başlamak bir hata mıydı? Daha başlangıç dostu bir souls-like varsa önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka bu tür oyunlarda odaklanman gereken şey boss hareketleridir. Yani sürekli damage çıkarmaya çalışma, 2 veya 3 defa vur ve düşman hareketini bekle fazla aç gözlü olursan tek yersin. Onun dışında çok güzel oyun. Iyi eğlenceler.

Ya hocam Sekiro'da muhtemelen 50. defa şu chained orge diye bir herife ölüyorum. Fareye asılmaktan zarar görecek artık yemin ederim. Anamdan babamdan çok şu evrimleşememiş orangutanın suratını gördüm. Çok üzgünüm biraz nefret kusar gibi oldum ama harbi sinirlerim gerildi artık. Şunu söylemeliyim ki souls-like türü oyunlarla fazla haşırneşir olmamışımdır şu ana kadar. Sizce Sekiro ile başlamak bir hata mıydı? Daha başlangıç dostu bir souls-like varsa önerir misiniz?

Kanka öncelikle hangi hareketlerini bloklayabiliyorsun yapamıyorsun onu analiz et sonrasında vur blok veya kaç kombosunu sabırlı şekilde yap karşıyı analiz edip mantıklı şekilde oynamadan maalesef hiçbir şekilde öldüremezsin.

Kanka öncelikle hangi hareketlerini bloklayabiliyorsun yapamıyorsun onu analiz et sonrasında vur blok veya kaç kombosunu sabırlı şekilde yap karşıyı analiz edip mantıklı şekilde oynamadan maalesef hiçbir şekilde öldüremezsin.
Kanka bu tür oyunlarda odaklanman gereken şey boss hareketleridir. Yani sürekli damage çıkarmaya çalışma, 2 veya 3 defa vur ve düşman hareketini bekle fazla aç gözlü olursan tek yersin. Onun dışında çok güzel oyun. Iyi eğlenceler.
Biraz dışarı çıktım çimenlere dokunup geldim. Haklısınız, biraz daha düşünerek oynamam gerek. Ya ama herşeye rağmen bossun öyle hareketleri var ki hayatının merkezinde "Bir sonraki hamleni bilmelerine asla izin verme" felsefesi var sanarsın. Adam havaya sana doğru zıplıyor, havadayken de rotasyon değiştiriyor. Bu ne şimdi diye düşünüyor bir insan. Onun dışında bazen ard arda vuruyor, bazen tek tek.

(Ve evet, Sekiro'yu ben de sevdim(sevmesem bu kadar zorlamam oynamak için inanın), sadece biraz zor geliyor :( )

Biraz dışarı çıktım çimenlere dokunup geldim. Haklısınız, biraz daha düşünerek oynamam gerek. Ya ama her şeye rağmen bossun öyle hareketleri var ki hayatının merkezinde "bir sonraki hamleni bilmelerine asla izin verme" felsefesi var sanarsın. Adam havaya sana doğru zıplıyor, havadayken de rotasyon değiştiriyor. Bu ne şimdi diye düşünüyor bir insan. Onun dışında bazen art arda vuruyor, bazen tek tek.

(Ve evet, Sekiro'yu ben de sevdim(sevmesem bu kadar zorlamam oynamak için inanın), sadece biraz zor geliyor :( )

Bu tarz souls oyunları mantığını tam anlayana kadar zevkli gelmez matematik gibi.

Biraz dışarı çıktım çimenlere dokunup geldim. Haklısınız, biraz daha düşünerek oynamam gerek. Ya ama herşeye rağmen bossun öyle hareketleri var ki hayatının merkezinde "Bir sonraki hamleni bilmelerine asla izin verme" felsefesi var sanarsın. Adam havaya sana doğru zıplıyor, havadayken de rotasyon değiştiriyor. Bu ne şimdi diye düşünüyor bir insan. Onun dışında bazen ard arda vuruyor, bazen tek tek.

Alışırsın ya zamanla, alıştığında souls oyunları çok keyifli gelir. Souls like türü teoride zor değil ama çoğu kişinin söylediği gibi düşman hareketlerini ezberleme/kavrama nerede ne zaman saldıracağını bilme gibi şeyleri iyi oturtmak zaman ister ve bu kısmı zorluyor sadece genel kitleyi zaten. Zaten bu oyunlar insanlardan ne çok iyi refleks ne çok iyi oyun yeteneği ister. Sadece beni öğren diyor olay zaman meselesi sadece. Örneğin Sekiro'nun son bossunu ben zevkine no damage yaparak kesmiştim bir ara :) Aşırı iyi reflekslerim mi var ? Hayır, ezber sadece.

Alışırsın ya zamanla, alıştığında souls oyunları çok keyifli gelir. Souls like türü teoride zor değil ama çoğu kişinin söylediği gibi düşman hareketlerini ezberleme/kavrama nerede ne zaman saldıracağını bilme gibi şeyleri iyi oturtmak zaman ister ve bu kısmı zorluyor sadece genel kitleyi zaten. Zaten bu oyunlar insanlardan ne çok iyi refleks ne çok iyi oyun yeteneği ister. Sadece beni öğren diyor olay zaman meselesi sadece. Örneğin Sekiro'nun son bossunu ben zevkine no damage yaparak kesmiştim bir ara :) aşırı iyi reflekslerim mi var? Hayır, ezber sadece.

Yakında sizin gibi olmak dileğiyle : ) . İyi haber bu arada, orangutan yenildi! Sadece bir şey soracaktım, hani bazı alanlarda birden fazla düşman oluyor ya, onları teker teker çekip mi indirmem lazım yoksa bir şekilde aralarına dalıp işi halletmek mümkün mü?

İnat ettim bu yaz içinde Elden Ring ve Dark Souls 3'ü bitirmem lazım, Sekiro da başlangıç olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı