Self-study İngilizce nasıl çalışılır?

Fighter2

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an an B1 İngilizce seviyesindeyim. Üniversite için C1'e çıkmam gerekiyor. Self-study olarak bunu nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gramer içinse gramer çalışıp C1'e çıkabilirsin. Bunun için bir sürü internette kurs var. BTK akademinin kursları var veya youtubeda kurslar var. Beğendiğin birinin kursunu izleyebilirsin veya konu konu da ilerleyebilirsin. B2 seviyesinin gramer konularına çalışır. Sonra C1 seviyesinin gramer konularına çalışırsın. Her seviye sonunda kendine online veya seviye tespit denemeleri yaparsın. Başırılı olursan C1 olursun.

Yok ben native gibi olmak istiyorum diyorsan, gramer çalışmak yerine reading ve listening çalışmalısın. Tek bir metod var ona da comprehensible input deniliyor. Türkçesi "Anlaşılabilir girdi" demek. Çok fazla anlaşılabilir girdiye maruz kalman gerekki, beyin otomatik olarak çıktı üretebilsin. Senin görevin bu girdiyi sağlamak. Gerisi otomatik olacak.

Bunu da nasıl yapacağını aşağıda anlatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…