Sempron 140 sisteme ekran kartı önerisi

Canyildiz00

Kilopat
Merhabalar, öncelikle eski bir sistemim var. Bu sisteme guncel ekran kartı takarsak nasıl canavar yaparım? Yani şöyle CS:GO ve GTA 5 oynarsa yeter. Butcem fazla yok 500 ile 600 TL arası. PC özelikler:

Ga-M61PME-S2P anakart
AMD Sempron 140 2.70 GHz Overclok'la 3.70'i görüyor.
4 GB DDR2 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi Sempron 145 2.8 GHz kullandım. HD 5670 DDR3 ekran kartıma bile muazzam darboğaz yapıyordu. 1 GHz hızaşırtmanın en en azından R7 240 seviyesinde besleme yapabileceğinden kuşkularım var. Çekirdek açmayı denediniz mi?

Vallahi Sempron 145 2.8 GHz kullandım. HD 5670 DDR3 ekran kartıma bile muazzam darboğaz yapıyordu. 1 GHz hızaşırtmanın en en azından R7 240 seviyesinde besleme yapabileceğinden kuşkularım var. Çekirdek açmayı denediniz mi?
Denemedim ama ben. Bu Erkan kartını 3.70 GHz yapsam r7 240 ekran kartını kulanabilirmiyim darboğaz siz

Çekirdek acina overclok yapmaya gerek varmı veya r7 240 kullana bilirmiyim birde anakartim Ga-M61PME-S2P
Çekirdek açmayı eğer anakartınız izin veriyorsa deneyin. Aksi halde işlemcinin çok yetersiz. GTA 5 falan oynayamazsınız. Çekirdek açma başarılı olursa o zaman yeni işlemci isminizi yazarsınız hep beraber değerlendiririz.

Pbor bilgim yok bana yardımcı olumusun
Dostum bilgisayarının BIOS arayüzüne girmen gerek. Açılışta gelen ekranda genellikle F2,TAB, DELETE gibi tuşlar oluyor. Sonra orada "CoreU Unlock", "UCC", "ACC" gibi içinde "core" veya "unlock" kelimesi geçen ibareleri bul. Buraya resim at görelim. Sitesinde çekirdek açmayı desteklediğine dair bilgi göremedim ancak olacağını umuyorum.

Dostum bilgisayarının BIOS arayüzüne girmen gerek. Açılışta gelen ekranda genellikle F2,TAB, DELETE gibi tuşlar oluyor. Sonra orada "CoreU Unlock", "UCC", "ACC" gibi içinde "core" veya "unlock" kelimesi geçen ibareleri bul. Buraya resim at görelim. Sitesinde çekirdek açmayı desteklediğine dair bilgi göremedim ancak olacağını umuyorum.
Biosum bu pek bilgim yok kusurabbakma

Dosya Ekleri

• IMG_20181215_145233741.jpg
    IMG_20181215_145233741.jpg
    573,4 KB · Görüntüleme: 97
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz işlemci yani AMD Sempron 145'e çekirdek açılıyormuş. Fakat tam nasıl yapılır bilmiyorum. Anakart MSI 760GM-P21 (FX) sizce ben bu anakart ile bu işlemciye çekirdek açabilir miyim? Açabiliyorsam nasıl açabilirim, nasıl adımlar takip etmeliyim?
Ekleme:
Çekirdeği açtım ve şu an 1 çekirdek 1 izlekli işlemci 2 çekirdek 2 izlek oldu. Ayrıca AMD Sempron 145 ismide AMD Athlon X2 4450E olarak değişti. Oyun performansında droplarım gitti artık donmadan oynuyorum. İşime yaradı umarım ileride sıkıntı çıkarmaz.
Yapılışı:
Öncelikle bilgisayarımı yeniden başlattım ve anakart ekranı gelince yani sizin ki Asrock ise Asrock yazısı MSI ise MSI yazısı gelince F2 ve Delete tuşlarına bastım tabii ki bunlardan biri çalışıyor ben hangisi çalışıyor emin değilim ama sizlerde farklılık gösterebilir. Daha sonra BIOS menüsü açıldı ve CPU ayarlarından aynen şunları açtım ve otomatik moda aldım.
Unlock CPU Core (ENABLED)
Advanced clock Calibration (AUTO)
CPU Core Control (AUTO)

Daha sonra F10'a basıp save yap.

Bu kendi imzamda bulunan rehber gibi sayılan bir çekirdek açma işlemi. Eğer kara alanla işaretlediğim özellikler var ise açabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı