Sene tekrarlanmadan Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümüne DGS ile geçiş

ELCEZZAR

Centipat
Katılım
9 Haziran 2024
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi Sosyaller; malumunuz üniversite sınavı sonuçları açıklandı ve benim TYT yerleştirme sıralamam 272.552 geldi, istediğim bölüm Uçak Gövde ve Motor Bakımı ancak sayısal yerleştirme puanım onun için yeterli değil bu yüzden bu bölüme geçiş yapabilecek bir ön lisans bölümü yazıp akabinde DGS ile geçiş yapmayı umuyorum. Biraz internet üzerinde araştırdığımda bazı arkadaşların DGS ile lisans bölümüne geçiş yaptıktan sonra önceki seneleri tekrarlamak durumunda kaldığını, bazılarının ise böyle bir şeye gerek kalmadan devam ettiklerini gördüm. Benim merak ettiğim husus, hangi üniversitenin hangi ön lisans bölümünü tercih edersem tekrarlamam veyahut en az şekilde tekrar bazı dersleri alarak Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümüne devam ederim? Ders tekrarının olup olmayacağını neye göre değerlendiriyor, nedir bunun yolu yöntemi; ders içerikleri kısmından ortak derslere bakıp AKTS değerlerine göre mi yoksa ders saatlerine göre mi değerlendiriliyor?
 
Benim merak ettiğim husus, hangi üniversitenin hangi ön lisans bölümünü tercih edersem tekrarlamam veyahut en az şekilde tekrar bazı dersleri alarak Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümüne devam ederim?
Bu çok güzel bir soru fakat bunun hakkında bir veri tabanı maalesef yok. Tek tek DGS ile geçiş yapmış insanları bulup sorman veya üniversite akademik kadrosundaki insanlara tek tek e-posta atman gerekiyor ki bilgi alabilesin.

Ders tekrarının olup olmayacağını neye göre değerlendiriyor, nedir bunun yolu yöntemi; ders içerikleri kısmından ortak derslere bakıp AKTS değerlerine göre mi yoksa ders saatlerine göre mi değerlendiriliyor?
Bu komisyona kalmış bir şey aslında. Aynı AKTS olmasa da kabul ededebilirler, etmeyedebilirler. "Bizde bu dersi profesör veriyor sen doçentten almışsın" deyip dahi ders muafiyeti vermeyebilirler. Ders içerikleri tam olarak uyuşmaz muafiyet vermezler. Ders saati uyuşmaz yine derse muafiyet vermezler. Komisyonun kararına kalmış. Maalesef net bir tespit yapmak mümkün değil yani.

En iyisi geçiş yapmak istediğin okulun hocalarına ve mezunlarına sormak. Hatta gideceğin ön lisanstaki hocalara ve mezunlarına da sor, mutlaka birileri geçiş yapmıştır, onlardan bilgi alabilirsin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı