Senetle araba alınır mı?

Bayram1

Megapat
Daha fazla  
Bazı galericiler yüzde 30 peşinat ile senetle araba satıyorlar bunun riskli ve Total'e baktığımda zararlı bir ticaret olacağını biliyorum ama en son çare olarak düşünülür mü?

Bazı galericiler yüzde 30 peşinat ile senetle araba satıyorlar bunun riskli ve Total'e baktığımda zararlı bir ticaret olacağını biliyorum ama en son çare olarak düşünülür mü?

Ödeyebileceksen bence sıkıntı yok ama senet yaptı diye araca ek fiyat ekliyorsa ya da senede faiz işletiyorsa, komisyon alıyorsa krediye göre mantıklı olup olmadığına dikkat et bir de senetli diye pazarlığa yanaşmaz belki ucuza alsan karlı çıkacağın araba senetli diye pahalıya gelir. Maliyet konusunda sıkıntı olmazsa bence senetli almak sıkıntı değil.

Ben de heveslenip bu işe kalkacaktım hocam fakat vade ile araba alımının her yerde olmadığını görünce bir bakayım dedim olaya. Resmen tefeciye para ödüyorsunuz ve çok yüksek faiz ile ödüyorsunuz. Nakit biriktirin ve bankadan kredi çekin. Bulaşmayın ona.

Senet ile araba alımının resmi bir karşılığı yok.

Bende benim oturduğum çevrede 2 3 yere gittim sarı sitede baktım tablo koymuşlar işte 490 bin liralık arabaya 150 bin peşin 12 aya 48 bin lira 18 aya 41 bin diye gidiyor ve toplam maliyet 800 bin liraya denk geliyor inanılmaz yüksek faiz acaba buna kanıp alan var mıdır acaba.

Uzun vadede risktir hocam bu ama devletin aldığı kararlardan dolayı size kar da sağlayabilir. Ama kar da olsa zarar da olsa senetle araba alınmasını tavsiye etmem size. Ben de araba almak için yırtınıyorum ama sabır lazım.

Biz otovadeli diye bir yerden almıstıık peşinat + 24 ay 2 bin olarak ödemiştik 2019 da bir sorun yoktu aracı senin üstüne yapıyorlar ama noterden vekalet veriyorsun ilk haciz hakkı aracı satan firmanındır diye seneti ödeyemezsen icray koyar arabayı geri gelir mantıksız bir durum yok ekonomik dengeni kurdugunda alınabilir.

%40 peşinat varsa fuzul gibi sistemlere bakın derim çevremde alıp memnun kalan fazla, kurasız sistem için söylüyorum, kulaktan dolma ve deneyimsiz dolandırıyorlardır bilgilerine inanmayıp bir görüşebilirsiniz.

O siteye baktım şimdi de daha az faiz var gibi sizce güvenilir mi?

O siteye baktım şimdi de daha az faiz var gibi sizce güvenilir mi?

Hocam Ford C Max aldık 2012 model bir sorun yaşamadık seneti günü gününe ödedik dediğim süreçler oluyor otovadeli esnafa para ödeyip senin için satın alıyor sen otovadeliye ödüyorsun taksitle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…