Sennheiser Game One vs Audio-Technica ATH-ADG1X

ismailkarsli

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Web Geliştiricisi
Öncelikle epey linki: https://www.epey.com/kulaklik/karsilastir/75684-616807/sennheiser-game-one_audio-technica-ath-adg1x/

Bu iki kulaklık arasında takıldım. Game One Amazon'da 2850TL, ATH-ADG1X 3750TL. Game One 116dB iken diğeri 99dB. Frekans kısmında Audio-Technica'nın kulaklığı daha geniş bir aralığa sahip. Bir de Game One eski versiyon drivera sahipmiş sanırım, o konuda cidden hiçbir fikrim yok.

Kulaklık işinden anlayan arkadaşlar bu iki kulaklığı karşılaştırabilir mi acaba? Ayrıca kesinlikle bu iki kulaklıktan biri olmasına gerek yok. Aşağıdaki özelliklere sahip kulaklıkları da tercih edebilirim.
  • Open-back
  • Mikrofona sahip.
  • FPS türü oyunlarda sıkıntı yaratmayan.
  • Müzik-film için kullanılabilecek, bass ile detayları bastırmayan.
  • Maksimum 4000TL fiyatında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski driver diyerekten göz ardı etmemenizi tavsiye ederim. Kulaklık teknolojisi uzun yıllar önce tepe noktaya ulaştığından eski kulaklıklar da inanılmaz kaliteli olabiliyor, hatta dünyanın en iyi kulaklıklarından biri olarak belirtilen Sennheiser HE-90 1991 üretimi. 2016'da yenilenmişi çıktı fakat deneyenler eskisinin daha iyi olduğunu söylüyor.

Frekans olayına gelirsek insanların duyma aralığı 20 Hz - 20 kHz arasındadır ve yaş arttıkça frekans daralır. Bu yüzden kulaklıkların belirtilen frekans değerlerine pek takılmamanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz kulaklıkları biraz araştırdım, ADG1X'in mikrofon takılmış AD700X olduğu belirtiliyor ve AD700X ile Game One'ın RTINGS incelemelerine baktığımızda da AD700X'in bass dışında diğer alanlarda Game One'dan geride kaldığı gözüküyor. Yine de yabancı forumlarda ikisini de deneyenler ADG1X'i öneriyor.

Eski driver diyerekten göz ardı etmemenizi tavsiye ederim. Kulaklık teknolojisi uzun yıllar önce tepe noktaya ulaştığından eski kulaklıklar da inanılmaz kaliteli olabiliyor, hatta dünyanın en iyi kulaklıklarından biri olarak belirtilen Sennheiser HE-90 1991 üretimi. 2016'da yenilenmişi çıktı fakat deneyenler eskisinin daha iyi olduğunu söylüyor.

Frekans olayına gelirsek insanların duyma aralığı 20 Hz - 20 kHz arasındadır ve yaş arttıkça frekans daralır. Bu yüzden kulaklıkların belirtilen frekans değerlerine pek takılmamanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz kulaklıkları biraz araştırdım, ADG1X'in mikrofon takılmış AD700X olduğu belirtiliyor ve AD700X ile Game One'ın RTINGS incelemelerine baktığımızda da AD700X'in bass dışında diğer alanlarda Game One'dan geride kaldığı gözüküyor. Yine de yabancı forumlarda ikisini de deneyenler ADG1X'i öneriyor.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Mesajınızda belirttiğiniz gibi bir kulaklık diğer kulaklıktan teknik olarak iyi olsa bile kullanım kısmında işler değişiyor gibi. Ben ne kadar araştırsam da tüm kulaklıkları denemeden en uygununu bulamayacağım sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı