Serçe parmak ne işe yarıyor?

Bilgisayar oyunlarında sol shift tuşuna basılı tutarak koşmanıza yarar. Görevi büyüktür. Ayrıca Ctrl basıp eğilmeni de sağlar.

Arkadaşlar sanırım ben merak ettiğim şeyi yanlış bir şekilde ifade ederek sordum sizlere. Demek istediğim hani şu baş parmak gibi, işaret parmağı gibi yapılan olayları baz alarak düşünüp merak ettim. Elbette serçe parmak işe yarayan bir parmak, ama orta parmak olayı vardır ya mesela ne anlama geldiğini bilirsiniz ve sadece bizim insanlarımıza özgün değildir bu tutum. İşte bunun gibi şeyler üzerinden merak ediyorum serçe parmağın bir olayı var mı bu şekilde ? Baş parmak yaparsınız yolda otostop çekmek denir fln fln. İşaret parmağı ile birine "şuradan dönün" gibi işaret verirsiniz. Bu serçe parmak nedir yani. Komiğime gitti ve cidden tutuldum. Bu merak daha çok tutulma gibi oldu, bir şarkı ağzınıza dolanır ve durmak istersiniz ama duramazsınız gibi, serçe parmakta ben de buna benzer bir etki yarattı. Biliyorum gereksiz olabilir ama belki diyorum altından bilmediğim bir deneyim çıkar...Biri halay demiş ama halay sadece bizim kültüre özgün gibi bir şey. Daha genel bir şey istiyorum baş parmağı ile otostop çekmek gibi, işaret parmağı ile işaret vermek gibi.

Bahse girerken işe yarar.
Evet bu genel bir şey oldu. Biraz rahatladım ya teşekkür ederim lanet olsun tutuldum saatlerdir

Çoğu insan serçe parmağı telefonun altına koyup telefonda geziniyor.

Zaten kullanılmadığı ve işlevi azaldığı için sonraki kuşaklarda serçe parmağın kaybolması ve vücudumuzun başka yerlerinde birkaç mutasyon olması düşünülüyor.

Serçe parmakla vücudunuzdaki bazı deliklerin boyutlarını zorlamadan karıştırıp kaşıntı/rahatsızlık veren kirlerden kurtulursunuz, bir de böyle hayal edin.

Halay çekmek için kullanabilirsiniz, 10 parmak yazı yazabilirsiniz, arkadaşınız ile iddiaya girebilirsiniz daha sayayım mı?

Arkadaşlar hala yazmak zorundayım. İlk başta sanırım ben kendimi ifade edemedim tam olarak neyi merak ettiğimi. Ben size fiziksel olarak serçe parmak ne işe yarar diye tam olarak böyle bir şey sormadım. Yine örnek vereceğim diğer bir parmaktan. Dünyada yaşayan herkes bilir herhalde baş parmak ile otostop çekilir, "tamam" "süper" gibi ifadeler için bu tepki verilir fln fln. Bunun gibi örnekleri olan serçe parmak ile ilgili şeyleri merak ettim. Siz bana farklı bir boyutta cevap veriyorsunuz, ama ben bu açıdan merak etmedim. Yani bu şekilde düşünürsem serçe parmağı bir çok şey hakkında düşünüp bir şey yapabildiğini, baş parmak, orta parmak gibi işe yaradığını anlayabilirim, ama ben bu açıdan merak etmedim. Benim merak ettiğim açıdan deneyimlerinizi merak ettim. Bu açıdan tipik olan şeyleri Değişmeyen ve değişmeyecek olanlar. Şimdi serçe parmak ile otostop çekilir mi ? Olabilir tabii ki mümkün bu da, ama otostop çekmenin özgün tarafı baş parmak ile alakalı. Bu açıdan serçe parmağın bir olayı var mı. Şimdi de lütfen düz anlamayın lütfen beni, ve yanlışta anlamayın "düz anlamayın" derken beni. Tipik bir olayda ki tıpkı baş parmak gibi serçe parmağın tarafını merak ediyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…