seri no ve IP numarasından adres tespiti

ibrahimergin

Femtopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
10
arkadaşlar selam. bilişimden anlayanlar lütfen yardım.. lenovo marka laptobum vardı ve birisine ödünç verdim. daha sonra istediğimde kendisinde laptop olmadığını söyledi ve geri vermedi. ben de şikayetçi oldum. mahkeme BTK'dan 02/12/2017-14/02/2018 tarihleri arasında bağlantı yaptığı yerin adres tespitini istedi. eğer o kişinin adresiyle uyuşursa laptobun onda olduğunu ispatlamış olacağım. faturasından laptobun seri numarasını ve Lenovo teknik servisten MAC numarasını alarak BTK'ya gönderdik.
BTK cevap olarak fiziki MAC adreslerinin / seri numaralarının internet ortamında dolaşmadığını bu nedenle tespit edilemeyeceğini söylemiş. ayrıca evdeki kendi masaüstü bilgisayarımın da ip numarasını göndermiştik. cevap olarak hedef İP ve port bilgisinin de gönderilmesi istemişler.
böylelikle gereksiz yazışmaların önüne geçileceğini belirtmişler.

1-BTK her ne kadar olmuyor dese de mac adresinden İP bilgisine ulaşılıp oradan da adres tespiti yapılabiliyor diye biliyorum. bilen birisi cevaplarsa sevinirim.

2-laptobun İP numarası elimizde olmadığı için kendi masaüstü bilgisayarımın İP sini yazdık. Avukat mac numarasından elde edilecek laptop İP'si ile bizim masaüstü bilgisayarın İP'si
yuşmayacağı için laptobun bizde olmadığı açığa çıkmış olacak dedi. ancak şu anki durumda BTK mac ve seri no dan İP/adres tespiti yapılamadığını söylediği için bu durumda benim evdeki kendi masaüstü bilgisayarımın İP'sine bakılacak, o da bizim ev çıkacak zaten. sizce bunun kendi masaüstü bilgisayarım olduğunu ayrıca belirtmem gerekir mi?

3-karşı tarafın adresini BTK'ya bildirsek o adresten bu seri/mac numaralı laptobun bağlanıp bağlanmadığını bulamaz mı?
 
3-karşı tarafın adresini BTK'ya bildirsek o adresten bu seri/mac numaralı laptobun bağlanıp bağlanmadığını bulamaz mı?
BTK'nın yapması gereken, şikayetçi olduğunuz kişinin adresine ait bir internet aboneliği var mı? Varsa belirtmiş olduğunuz cihazdan internete bağlantı var mı? Bunlara cevap bulmak.. IP Adresiyle konum tespiti yapılmıyor 2016'dan beri. Onlar eskiydi. BTK, IP adresini sağlayan kuruluşla iletişime geçip abone bilgilerini alması gerek ki zaten öyle yapıyordu sizde niye böyle şeyler yapıyorlar?
 
hedef İp ve Port bilgisini de gönderin gereksiz yazışmalar olmasın demiş. kendi yapacağı yazışmayı yapmamak için bizden istiyor sanırım. internet abonelikleri var hatta turk telekom adsl. kapı numarasına kadar adresini biliyorum. adresi versek, servis sağlayıcıdan o laptoptan bağlantı yapılıp yapılmadığını öğrenebilir mi?
Bence soğuk su iç arkasından.
neden öyle dediniz çok mu zor
 
Türkiye devletinde adaleti kendin sağlamalısın.
Samimi olduğunu varsayarak evini bildiğini düşünüyorum.
Biraz ses biraz gürültü her şeyi çözer.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…