Rehber Seri numarasından RAM çipinizi öğrenin

Hocam bende F'ten sonra gelen herhangi bir harf yok sadece M8F yazıyor
İmzanızdaki sisteme ve sorduğunuz soruya bakacak olursak DDR3/DDR3L platformuna ait bir RAM kullanıyorsunuz. Bu rehber ise DDR4 için geçerli.

Merhaba hocam güzel rehber olmuş ancak ram chip ini tam teyid edemedim bütün uygulamalarda üretici Samsung olarak görünüyor typhoon burner indirdim ancak windows blokladı hatası alıyorum ürünün iç kodu şu şekilde 04320x8810b sonunda b yazıyor ama b-die mıdır acaba.

Koda göre RAM'inizin çipi 8Gbit Samsung B-Die.

Kingston için ne yapabiliriz?
HyperX ve Fury olanları bilemeyiz. Ürün kodunda herhangi bir detay verilmiyor. ValueRAM'lerde ise aşağıdaki gibi olacaktır.

Örneğin;

KVR21LR15D8LK2/4HBI
4 olan kısımda toplam kapasite, H olan kısımda çip üreticisi, B olan kısımda çip revizyonu ve I olan kısımda ise intel sertifikalı olup olmadığı belirtilir.

4 olan kısım 4, 8, 16, 32 olabilir. Kaç Gigabyte kapasiteye sahip olduğunu belirtir.
H olan kısım H ise Hynix, M ise Micron, S ise Samsung olabilir. Çip üreticisini belirtir.
B olan kısım A, B, C... olabilir. Çipin revizyonunu belirtir.

Koda göre RAM'inizin çipi 8gbit Samsung b-die.

Çok teşekkürler ama 2x16 GB kit olarak aldım. XMP profile de 3200MHz CL16 olarak stabil çalışıyor ama Samsung b-die olarak denk geldiği için şanslıyım sanırım peki bu değerleri maksimum hangi değerlere tasiyabilirim malum 5600G APU işlemciyle kullanıyorum ne kadar hızlı RAM o kadar performans benim için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…