Series S 1TB çıktı!

Gördüğüm bir yerde ithalatçı Series S 10 bin liraydı X ise 17 bindi bence biraz daha koyulup alınabilir diğer türlüde s alıp 8-9 ay sonra 2-3 bin lirada hafıza alan tanıdıklar var.

Series S ithalatçı 10k X 19k Trendyol'da falan.

Bi yerde okudum galiba forumda sony 60 gün önceden haber veriyor diye öyleyse 6 Eylül zammı yalan galiba ama ben yinede alacam korku başa bela

Series S ithalatçı 10k X 19k Trendyol'da falan.
Şahsi fikrim sitelerden ve teknomarketten almak yerine esnaftan almak çok daha mantıklı olacaktır. Kargo sorunu, açık kutu gönderilmiş vs Dükkanlarda indirimli satılıyor. PS4 hariç diğer konsolları esnaftan almıştım hem daha ucuz hemde bildiğin yer

Hocam fikirlerinize saygı duyarım Xbox Series X alabilirsiniz fakat 2 yıl sonra Series S yüzünden oyunlar geç gelirse benden değil he arkadaşlar bu bir uyarı!

Ana oyunlar aynı vakit çıkar hocam bence CoD, GTA tarzı. Baldur's Gate 3 split screen olayindan oturu gec cikacak veya cikti takip etmiyorum. Fakat sonrasinda Series X'e split screen koyup S'e koymayarak sorunu çözdüler. Cok bir şey değişmez bence.

Bi yerde okudum galiba forumda sony 60 gün önceden haber veriyor diye öyleyse 6 Eylül zammı yalan galiba ama ben yinede alacam korku başa bela
60 gün olayı yalan heralde 6 Eylülde yurtdışına zam gelecek büyük ihtimalle Türkiye’de etkilenir ve 6 eylülde zam gelecek ign felan paylaştı bence 2-3 yıllık ps plus alın

Baldur's Gate 3 split screen olayindan oturu gec cikacak veya cikti takip etmiyorum. Fakat sonrasinda Series X'e split screen koyup S'e koymayarak sorunu çözdüler. Cok bir şey değişmez bence.
Hocam ben sadece uyarı yaptım sadece baldurs gate 3’e özel bir durum değil senin dediğin gibi split screen’ı series s tarafında kaldırdılar çünkü konsol kaldıramıyordu.

@Aspect15 hocam anket şeklinde Playstation mi Xbox mi diye soralım mi yani böyle bir anket yapsak mı? Ben yapmayı isterim fakat anket butonu nerde bulamadım tam ama sizinde fikrinizi alayım derim

Oyun firmaları Xbox’la anlaşma yaptı X’e çıkacak oyun S cihazınada gelecek diye böyle oluncada adamlar ekstradan PS5 ve Series X için daha cilalanmış bir oyun yapmıyorlar. Redditte birisi Series S cihazındaki 10GB rami kullanıyorlar genelde series x’te ise bu rakam 16GB yani aslında ss taş koyuyor. Oyunlar xboxa şuan gelmesede elbet gelecek sorunu birinde 2K değerinde 1080 olarak yapıyorlar zaten bu nesil çokta iyi değil ne PS5 nede Series X’in gücünü göremedik.

Ben yapmayı denedim konuyu onaylamadılar bu arada konsol belki düzgün optimizasyonla kaldırır 2024 gibi s ede split screen ekleneceği konuşuluyor.

Türkiye bazında değil dünya bazında konuşun. Türkiye'de PlayStation ve XBOX'ın daha iyi satması normal fakat küreselde Nintendo önemli bir şirket. Aynı zamanda her şey konsolun gücüyle alakalı değil.
Mesela Nintendo Wii, 576i'lik video çözünürlüğüne rağmen 100 milyondan fazla sattı.

Öncelikle al-sat işine girecek kişi için PS5 her türlü önde. Şu anda en ucuz PS5 16500 TL Series X ise 18000. 3. parti oyunların fiyatları zaten %99 oranında aynı. 1. parti oyunlarda son oyunlara bakarsak örneğin Starfield 1150 TL iken Spider-Man 2 1500 TL. Xbox tarafında oyunların çıkış fiyatı değişiklik gösterebilir farklı yapımcılar yaptığı için. Ama ortalama aldığımız zaman çok yakın ama Xbox'ın bir tık daha ucuz olduğunu görebiliriz. Ama Spider-Man 2 hariç hiçbir oyunda 1500 TL değil PS özel oyunu olarak örneğin: GoW ragnarok, Horizon forbidden West ama ileride 1500 TL olacak büyük ihtimalle. Aboneliklere bakarsak anladığım kadarıyla PS özel oyunlarını oynamamışsınız, hikayeli oyun seviyorsanız abonelik tarafında da PS tarafı her türlü önde. Fiyat olarak yıllık PS Plus Deluxe 460 TL iken Game Pass Ultimate 1440 TL. Arada ciddi fark var. 3 sene PS Plus Deluxe alınabiliyor tek yıllık Game Pass Ultimate fiyatına. Xbox tarafında aboneliğin en büyük avantajı day-One. Ama Xbox'ın çıkardığı yapımlara bakarsak 5-10 yılda bir görürüz Starfield gibi oyun. Özel oyunlarda şu ana kadar daha fazla iyi iş çıkarmalarını beklerdim 9. nesilde ama yok. Activision oyunları da hemen gelmeyecek dendi Game Pass'e. 2024 yazından önce gelmez büyük ihtimalle. Sonra da yavaş yavaş getirirler, ve hiçbir zaman day-One olmayacak diye düşünüyorum. Yavaş yavaş getirdikten sonra CoD için hep yeni çıkandan bir önceki oyunun Game Pass'te olacağını düşünüyorum, FIFA gibi düşünebilirsiniz. Yeni oyun çıkmasına yakın verebilirler. Ayrıca CoD'lar Online için oynandığı için birçok kişi oyunu direkt satın almak isteyecektir. Starfield'da da bu durumu Online olmamasına rağmen gördük, oyun Skyrim gibi yıllarca oynanacak bir oyun olduğu için insanlar paraya kıyıp aldılar. PS tarafı servis oyunu yapacak falan denmiş ama Redfall'a falan hiç bakılmamış galiba. Servis oyununu her firma yapacak bunu kabullenmek lazım. Tutturunca parayı fena kırıyorsun çünkü, hem de yıllarca. PS tarafı yeni IP'lerde ya da bildiğimiz serilerde yan şeyler olarak deneyecek. PS tarafında GoW Uncharted, TLOU, Spider-Man gibi başyapıtlar varken hikayeli oyun tarafında eksiğiniz olmaz. Redfall'da Xbox tarafının servis oyununda nasıl bir çöp ortaya çıkardıklarını gördük, phil spencer kendisi itiraf etti. Al-sat işine bakarsan ikinci elde kutulu oyunu örneğin 700 TL'ye alıp rahatlıkla 500 TL civarına satabilirsin. 200 TL'ye AAA yapımları oynayabiliyorsun böylelikle. Xbox tarafında da yapabilirsin bunu ama hem istediğin her oyunu bulamayabilirsin hem alıcı-satıcıların az olmasından dolayı 200 değil de 400-500 TL'ye oynayabilirsin oyunları. Şu anda PS tarafının oyunlar konusunda önde olduğu ve kısa-orta gelecekte önde olacağı da kesin gibi duruyor. Fiyatlar konusunda al-sat yapacaksanız o tarafta da çok çok avantajlı oluyor yine. Al-sat yapmayacaksanız hem konsolun şu anda bir tık daha ucuz olması hem de aboneliğin ciddi şekilde daha ucuz olması dolayısıyla hemen hemen eşitler ama yine PS tarafı bir tık daha ucuz kalıyor. Artık PS için para yetişmiyor olayı da pek kalmadı aboneliklerden sonra. Çok uzun vadeyi bilmek imkansız maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…