Şerit LED trafo bağlantısı nasıl olmalı?

Kayrakan

Femtopat
Daha fazla  
Elimde jindel GET1004 marka trafo bulunmakta. Elektrikten çok anlamadığım için bu alette diğer trafolardaki gibi topraklama kısmını göremedim. Tekli şerit LED baglayabilir miyim bu trafoya?

Son düzenleyen: Moderatör:
IN kısmına 220V Faz Nötr bağla, çıkışa da ledi bağla ama çıkış DC değil AC olarak kullanılmış ona dikkat et.

IN kısmına 220V Faz Nötr bağla, çıkışa da LED'i bağla ama çıkış DC değil AC olarak kullanılmış ona dikkat et.

DC ve AC farkı ne hocam. Bir de tekli LED'lerden kaç metreye kadar sorunsuz çalıştırabilir acaba? Bilginiz var mi?

AC ve DC farkını burada uzun uzun anlatmama gerek yok. Diğer sorunuza gelecek olursam kullandığınız ledin kaç çipli olduğu önemlidir. Bunların eskileri tek çipli, herhangi bir yerde bulabileceğiniz ortalama kalitede olanlar 3 çipli ve kaliteli olanları ise 8 çipli. Uzun bir süredir elektrik ile uğraşmıyorum ama sizin ledinizin 3 çipli olduğunu düşünerekten yorum yapıyorum. Sizin elinizdeki o tek şerit ledler Doğru akım (DC) ile çalışır yani pil, adaptör ve akü gibi kaynaklardan gelen sabit voltajla. 3 çipli şerit ledler ortalama olarak metre başı 1.2 Amper çekerler. Resimdeki trafo ise 210W, 210÷12= 17.5 Amper yapar. Yani 14 Metreye kadar şerit led bağlayabilirsiniz ama elinizdeki trafo AC olduğu için led çalışır mı çalışmaz mı kesin bir şey söyleyemem uzun zamandır ilgilenmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…