Sert şut çekmek için ne yapılmalı?

CellatETO

Decapat
Daha fazla  
Haftalık halı saha maçlarım var ve mevkim defans haliyle arada şut çekmem veya uzun top atmam gerekiyor ama ne sert şut ne de bir süre sonra uzun top atabiliyorum. Yetişmiyor bile. Ama bacak kaslarıma bakınca çevremdeki kişilerden çok daha belirgin ve güçlü buna rağmen bir türlü şu sert vuruş işini beceremedim. Yardım edebilir misiniz

Üst bacak kasını geliştirmen lazım, şutu kalçandan güç alarak yani ayağını kırmadan daha sert vurabilirsin, belki vuruş stilin çok sert vurmaya uygun değildir kramponun bağçık kısmıyla daha sert vurabilirsin.

Hocam kaleci olarak degajlarda bu tarz sorunları başlarda çok yaşadım sert şutun kısaca en basit yolu biraz uzaktan hafif koşarak topa gelmek ve (sag ayagınla vurucak isen) sol ayagını topun tam soluna hizzalayarak topun dibine girip ayak üstünü topa getirecek şekilde son güç vurmak olacaktır. İsabeti tartışılır ama en sert bu şekilde atarsın eğer burun vurursan top yerden gider bu şekilde vurursan havalanır. Zaten top sana muhtemelen hareket halinde geleceğin için bu şekilde vurursan gayet de sert olur.

Uzun süre top oynadım, vuruş yaparken ayağının üstünü 45 derece açıyla tut, destek ayağını koy ve örneğin sağ ayağını kullanıyorsan sağ ayağını 45 derece sola büküp topun altına doğru ayağın çapraz şekilde vurmayı dene. İsabeti biraz azaltabilir bu, antrenörüm kaleye giden şutlarda isabetsiz oluyor diye kızardı hep. Bu doğru ama havadan uzağa top atmak istediğinde işini fazlasıyla görecektir. Yani normal ayaküstünü topa dimdik vurduğunda yerden gitme gibi sorunlar olurken, bu vuruşta top havaya rahatça kalkar ve sert vuruş hissi verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…