Server 2003'e Giren Anonymous'dan Nasıl Kurtulunur?

Fatih Soydemir

Hectopat
İyi forumlar arkadaşlar.

Bu Server 2003 ile ilgili bir sorunum var. Güvenlik duvarı açık port list yaptığımda dışarıdan Firewall düzgün şekilde çalışıyor. Fakat dışarıdan anonymous account ile login olan dengesizin teki sürekli kendisine hesap oluşturup duruyor. Antivirüs var, Firewall açık, modem Firewall açık ama nafile. Sürekli exploit enjekte ediyor sisteme. Yetmezmiş gibi bir de 16 GB hack aracı yüklemiş sisteme. Siliyorum 1 saat sonra yine geliyor dosyalar. Açık oturumlara mesaj gönder diyerek mesaj attım. Ona da pişkince cevap veriyor.

Bu durum sadece 2003 Server işletim sistemine mi özgüdür? İnternette hiç bir şekilde Server 2008 ve 2012 için bu tarz bir durum ile ilgili konu bulamadım. Sadece bir kaç yerde Server için kritik sınıfı olarak işaretlenen güvenlik açığı olarak gördüm. Açık port olarak Rdp 3389 Mysql port ve web tabanlı çalışan uygulama için mecburiyetten 80 portunu açıyorum. Adama kötü söz söylemeye de tırsıyorum. Bir halt karıştırır diye. Hala daha sistemde :)

Antivirüs olarak Kaspersky Small Office kurulu. Tüm özellikler açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütün güncelleştirmeleri yaptınız mı? Ayrıca 2003 çok eski bir sürüm ve 15 Temmuz 2015'te resmi desteği bitiyor.

• Computer Configuration/Windows Settings/Security Settings/Local Policies/Security Options altındaki Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares policy Group Policy nesnesi ile Anonim girişleri kapatabilmeniz gerek.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı