Server anakart ile normal anakart arasındaki fark nedir?

Teymen_06

Decapat
Daha fazla  
Server anakart ile normal anakart arasına ne fark var?
Gördüğüm kadarıyla server anakartta 2 işlemci ve fazlasıyla RAM slotu var bu anakartı normal anakart gibi kullansak sıkıntı olur mu Windows 10 kurup oyun için kullanacağım.

Server anakartlar genel olarak dediğin gibi çok fazla RAM slotu ve üst seviye workstation/server işlemci soketi desteklemesi ile ayırt edilebilir, bunun yanında ARGB/RGB portu bulundurmak yerine daha çok temel fan, USB pin, SATA yuvaları barındırır.

Server anakartlar çok daha pahalıdan satılıyor, nereden alıp kullanacaksın? Normal anakart gibi kullanırsın oyun için orası ayrı.

Server anakart ile normal anakart arasına ne fark var?
Gördüğüm kadarıyla server anakartta 2 işlemci ve fazlasıyla RAM slotu var bu anakartı normal anakart gibi kullansak sıkıntı olur mu Windows 10 kurup oyun için kullanacağım.

Nasıl 2 işlemci yeri var hocam anakartı atabilir misiniz? Normalde server anakartları için özel işlemciler oluyor.

Nasıl 2 işlemci yeri var hocam anakartı atabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun gibi bir anakarttan bahsediyor.

Server anakartlar genel olarak dediğin gibi çok fazla RAM slotu ve üst seviye workstation/server işlemci soketi desteklemesi ile ayırt edilebilir, bunun yanında ARGB/RGB portu bulundurmak yerine daha çok temel fan, USB pin, SATA yuvaları barındırır.

Server anakartlar çok daha pahalıdan satılıyor, nereden alıp kullanacaksın? Normal anakart gibi kullanırsın oyun için orası ayrı.

Sahibinden ofis ve oyun için bir problem yaratır mı?
Nasıl 2 işlemci yeri var hocam anakartı atabilir misiniz? Normalde server anakartları için özel işlemciler oluyor.
Screenshot_20220607-210757.png

Amacınız sadece oyunsa normal bir Anakart bile iş görür gidip 64 çekirdek sistem toplayıp SolidWorks veya AutoCAD gibi araçlar kullanmayacaksanız bu anakartlar fanteziye kaçar.

Sunucu Anakartları fazla I-O bileşenleri ile öne çıkıyor. Portlar ve bağlantılar fazladır.

Sahibinden ofis ve oyun için bir problem yaratır mı?

Eki Görüntüle 1412422
Merhaba sorduğunuz soruyla alakasız biliyorum ama bunu nerden aldınız ? Tüm gün araştırma yaptım, bulduklarımın hepsi saçma şeylerdi. En son şu ikinci el sitelerinde gördüm birkaç tane onlarda kötüydü, sormak istedim siz nerden aldınız bunu bide model ismi nedir ?

Merhaba sorduğunuz soruyla alakasız biliyorum ama bunu nerden aldınız ? Tüm gün araştırma yaptım, bulduklarımın hepsi saçma şeylerdi. En son şu ikinci el sitelerinde gördüm birkaç tane onlarda kötüydü, sormak istedim siz nerden aldınız bunu bide model ismi nedir ?
ikinci el sitelerinde vardı almadım alacaktım vazgeçtim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı