Server anakart önerisi

• Konuyu başlatan qew
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 835

qew

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, server anakartı nasıl alırım bilmiyorum araştırdım bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Huananzhi marka server anakartların fiyatları uygun ama TPM modül kullanabilme ihtimali yok bu anakartların. C602 çipset ve 2011-3 işlemci ile, iki adete kadar işlemci destekleyen, ddr3 ve ddr4 ram ile çalışabilen türde farklı modelleri var.

Yok ben Çin malı istemiyorum, Asus olsun der iseniz, sıfır olarak tek işlemci ile çalışabilen C422 çipsetli, 2066 pin işlemcili Server/Workstation anakartlar var. Bu seride sıfır anakartlar 15 bin ile 20 bin fiyat aralığındalar! Örneğin buna göre Xeon W-2195 işlemciyi ikinci el 300 dolar gibi bir fiyata eBay üzerinden yada W-2175 işlemci150 dolar gibi Aliepress üzerinden gene ikinci el olarak bulabilirsiniz. Bu seride 2011-3 tip işlemci soğutucuları kullanılabiliyor.

Daha üst model isterseniz, Xeon Bronze, Silver, Gold tipi işlemci ile çalışabilen birkaç jenerasyon 3647 pinli anakart var. Bunlar için çok farklı tipte genelde Noctua marka soğutucular kullanmak gerekiyor. Fiyatları sadece anakart için 20 - 25 bin lira civarında geziniyor. Son modeli işlemcisi 4677
pinli 2023 yılında çıkan PCI ekspress 5.0 hatlı modeli. Ram, işlemci, anakart derken toplam fiyatı 200 bin lirayı geçer.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı