Server kayıtlı ikinci el S23 Ultra mı sıfır S24FE mi?

Bütçe
30000

badboy79tr

Hectopat
Daha fazla  
Biraz mantık sorusu gibi oldu ama başlık tam olarak sürümcemi yansıttı. Sarı site üzerinde server kaydı yapılmış temiz ikinci el Samsung Galaxy S23 Ultra'lar 512 hafıza-12 GB RAM 30-32bin bandında bulunuyor. Aynı fiyata 256 hafıza 8 GB RAM S24FE sıfır olarak var.
Server kayıtlı cihazda sorun yaşama olasılığım var mı? Riski nedir? Sıfır Türkiye cihazı varken boş mu vereyim?
YouTube Premium ve Netflix izliyorum. PUBG Mobile oynuyorum. Büyük ekran ve büyük pil benim için önemli. Şebeke sorunu yaşamadan her yerde çeksin istiyorum. Samsung fanıyım desem... Note3'lerden beri Samsung kullandım. Arayüzüne alışığım. Sırasıyla Note3, Note4, M51 kullandım. Eşim halen Note 10 kullanıyor. Ama M51 arıza yaptıktan sonra gidip malak gibi ithalatçı garantili Redmi Note 12 Pro 5G aldım. Oysa A34 alacaktım. Sorun şu ki hiç güncelleme alamadı. Güncelleme var diyor. İndiriyorum. Kur deyince reboot ekranına atıyor. Daha sonradan da şebeke sorunu yaşadım. Bazı yerlerde çekmemeye başladı. Beni arayanlar ulaşamamaya başladı. Bu da beni çıldırttı. Sözün özü tekrardan amiral gemisi bir samsunga dönüp güncelleme ve şebeke problemlerime elveda demek istiyorum. Server kaydı tam burada beni sürümcemede bırakıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
S23 Ultra tam bir amiral gemisi. Güncelleme olarak S24 FE daha önde tabii ama diğer güzel özellikleri bırakıp S24 FE almayın bence. Özellikle S23 ultralarda server kayıt olayında sıkıntı yaşayanı duymadım. Kolaylıkla yapılabiliyormuş. Oldu ki kapandı eski telefonlarınız mevcutsa kendi telefonunuzdan IMEI verirsiniz hiç kapanmaz.

S23 Ultra tam bir amiral gemisi. Güncelleme olarak S24 FE daha önde tabii ama diğer güzel özellikleri bırakıp S24 FE almayın bence. Özellikle S23 ultralarda server kayıt olayında sıkıntı yaşayanı duymadım. Kolaylıkla yapılabiliyormuş. Oldu ki kapandı eski telefonlarınız mevcutsa kendi telefonunuzdan IMEI verirsiniz hiç kapanmaz.
Peki cihazın yurtdışından gelmesi (Gürcistan'dan mış) şebeke problemine yol açmaz mı? Şu anki telefonum mesela çarşıda, iş yerinde full çekerken evde ve yazlıkta hiç çekmiyor. Bunun sebebi de operatörün baz istasyonunun o mahallede kullandığı band frekansındanmış. Atıyorum normalde 900mhz kullanılırken bir çok yerde. Eskiden kalan yerlerde 800-850mhz kullanıyor. Yeni telefonlarda 800-850mhz bandını desteklemediği için çekmiyor. Çünkü Avrupa'daki yada telefonun geldiği yerdeki bütün operatörler artık tamamen 900mhz bandına geçmiş. Telefonun eski bandları desteklemesi fuzuli masraf olduğundan adam da global versiyona koymamış. Sen elin Gürcüsü için üretilmiş telefonu kayıt bile yaptırsan Adana Kozanlının bilmem ne mahallesinde bir bakıyon şebeke yok. Etrafa soruyon senin tel çekiyor mu çekiyor diyor. Aynı operatör farklı telefon biri çekiyor diğeri kayıtlı yurtdışı olan çekmiyor. İşte ben bundan çekiniyorum ama Samsung'un amiral gemisi her halde gelmiş geçmiş tüm bandları destekler. Ekonomik telefonlar gibi band eksikliği yoktur. İnşallah!
İkincisi güncelleme alması. Adam yurtdışı telefona farklı güncelleme sürümü Türkiye tekefona farklı güncelleme sürümü yayınlıyor. Sen aaa güncelleme gelmiş diye indiriyorsun. Kuruluma gelince boot ekranına atıyor seni. Güncellemeyi almıyor. Kurmuyor. Samsunglarda hiç yaşamadım. Şimdiki Xioami Redmi telefonumda yaşadım. Ama Samsungların hepsi Türkiye cihazı. Redmi ise ithalatçı garantili gerçek IMEI kayıtlı yurtdışı cihazı idi. Hadi hayırlısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı