Server satın alıp private oyun kurmak mümkün mü?

alfonsoxx

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, 15 sene Silkroad Online oynadım son 10 senesi private serverlerde. Daha önce kendim de sunucu kiralayıp private hizmet almıştım aldığım sunucu uzaktan bağlantı'yı kesip serverin başına kendisi geçerek bizi saf dışı bırakmıştı. Son zamanlarda araştırıyorum kendimiz fiziksel olarak eve kurup server satın alıp üzerine oyun kurabilir miyiz? 500-3000 Player. Bu konuda fikir sahibi olan arkadaşların yorumları bizi yönlendirebilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet tabi, ancak verimerkezindeki internet hızı evinizde yoksa oyuncu sayısı arttıkça sıkıntılar başlayabilir. Birde yedek internet ve yedek güç kaynağı olmadığı için arada sırada kesintiler yaşamak durumunda kalabilirsin. 2. el sunucuları r10'dan araştırabilirsin. Bir dönem yapılandırma için evimde sunucu barındırmıştım. Tam yükte helikopter sesi çıkartması dışında olumsuz bir yönü yok.

Evet tabii, ancak verimerkezindeki internet hızı evinizde yoksa oyuncu sayısı arttıkça sıkıntılar başlayabilir. Bir de yedek internet ve yedek güç kaynağı olmadığı için arada sırada kesintiler yaşamak durumunda kalabilirsin. 2. el sunucuları R10'dan araştırabilirsin. Bir dönem yapılandırma için evimde sunucu barındırmıştım. Tam yükte helikopter sesi çıkartması dışında olumsuz bir yönü yok.

İnterneti güzel bir konumda ofis gibi bir yer kiralayarak başlamayı düşünüyoruz güç kaynağı jeneratör için bütçe ayırdık ilk birkaç ay tamamen ücretsiz bir oyun kurup tüm eksiklerimizi görmek istiyoruz R10'dan detaylı araştıracağım teşekkür ederim :)

Maalesef bu işlerin içindeyim, yıllardır uğraşıyorum. Artık ‘sunucu alıp eve kuralım’ gibi mantıksız fikirleri bir kenara bırakıp gerçekçi olmalıyız. Eğer sunucuyu halka açık bir şekilde erişime açacaksanız, buna uygun bir altyapıdan hizmet almanız şart. Bu altyapılarda, dış tehditlere karşı gereken güvenlik önlemleri alınmıştır. Bahsettiğiniz oyunun ticari anlamda yüksek kazançlar sağladığını duydum. Bu yüzden öncelikle kaliteli, güvenli ve stabil bir files (server dosyası) yapısına sahip olmanız gerekiyor. Burada kastettiğim, anti-hack sistemi olan, bug ve dupe gibi açıkları bulunmayan bir yapı. Ayrıca DDoS koruması sunan, bu işe uygun bir firmadan hizmet almanız gerekir. Ben private oyunlarda en büyük sorunları hep server dosyalarında yaşadım. Bence DDoS korumalı sunucu bulmak kolay, size bu konuda yol gösterebilirim. Hatta server tarafındaki tecrübelerimi de sizinle paylaşabilirim.

Hamachi veya playit.gg gibi şeylerle kendi bilgisayarında dahi yapabilirsin.

İnterneti güzel bir konumda ofis gibi bir yer kiralayarak başlamayı düşünüyoruz güç kaynağı jeneratör için bütçe ayırdık ilk birkaç ay tamamen ücretsiz bir oyun kurup tüm eksiklerimizi görmek istiyoruz R10'dan detaylı araştıracağım teşekkür ederim :)

Hocam daha önce tecrübeniz var mı bilmiyorum ama 1. Levelden 99. Levele atlamak evde verimerkezi işletmek ne kadar bütçeniz olursa olsun teknik bilgide şart tabii ki.

Hocam daha önce tecrübeniz var mı bilmiyorum ama 1. levelden 99. levele atlamak evde verimerkezi işletmek ne kadar bütçeniz olursa olsun teknik bilgide şart tabii ki.

2012 2015 arası sanal makine ve yazılım + güvenlik desteği alarak yapmıştım. Server tutunca uzaktan bağlantı ile ulaştığımız serverin kapıları bize kapandı ve private server olduğu için hiçbir yasal hak talep edememiştik.

Maalesef bu işlerin içindeyim, yıllardır uğraşıyorum. Artık ‘sunucu alıp eve kuralım' gibi mantıksız fikirleri bir kenara bırakıp gerçekçi olmalıyız. Eğer sunucuyu halka açık bir şekilde erişime açacaksanız, buna uygun bir altyapıdan hizmet almanız şart. Bu altyapılarda, dış tehditlere karşı gereken güvenlik önlemleri alınmıştır. Bahsettiğiniz oyunun ticari anlamda yüksek kazançlar sağladığını duydum. Bu yüzden öncelikle kaliteli, güvenli ve stabil bir files (server dosyası) yapısına sahip olmanız gerekiyor. Burada kastettiğim, anti-hack sistemi olan, bug ve dupe gibi açıkları bulunmayan bir yapı. Ayrıca DDoS koruması sunan, bu işe uygun bir firmadan hizmet almanız gerekir. Ben private oyunlarda en büyük sorunları hep server dosyalarında yaşadım. Bence DDoS korumalı sunucu bulmak kolay, size bu konuda yol gösterebilirim. Hatta server tarafındaki tecrübelerimi de sizinle paylaşabilirim.

İlginine ve iyimserliğiniz için teşekkür ediyorum. Epeyce araştırma yaptık Türkiye'de bu için riskli ve stabil olmayacağına kanaat getirdik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı