Servis elemanı olarak ilk iş günü ne yapılmalı?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
6 aydır işsiz işsiz dolaşmam sonucu bir yerde işe giriyorum. Cuma günü işbaşı yapacağım. İlk iş deneyimim ve bir restoranda servis elemanı olarak çalışacağım. Ne yapmalıyımz ne önerirsiniz? Heyecanlanıp işi çöp ederim diye korkuyorum. Bu işlerde (barista, garson) deneyimli olanlar iş ile ilgili yapmam gerekenleri yazabilirse sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Heyecan yapıp bir şeyi kırsanız bile endişelenmeyin, direk olarak orayı temizleyin sakin bir şekilde. Yetişemediğiniz yerlerde yardım isteyin, yapmadığınız şeyleri öğrenmeye çalışın gerisi zaten gelir hayırlı olsun tekrardan

Servis elemanları gelen müşterileri karşıla, masasına kadar eşlik et. Müşterilerin siparişlerini al, talep edilirse ürünler hakkında bilgi ve tavsiye ver. Müşterilerin masada ödeme yapmasını sağla.

Garsonluk ve market sektöründe çalıştım. Nefret ettim bu işlerden. Ama para kazanmak lazım.

Ha bir de buralarda uzun süreli çalışan az kişi oluyor. Sürekli işçi değişiyor.

Soruya cevap vermemişsiniz fark ettiniz mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende onu diyecektim

Çok teşekkür ederim hocam.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Heyecanlanmayın gerisi gelir zaten. İşin sonunda ölüm yok berbat etseniz bile bir şey olmaz.
Bol bahşişler!
Senyör Kesada hocam çok teşekkür ederim. Doğru diyorsunuz sonunda ölüm yok ama heyecan basıyor ilk işim olduğu için

Kanka potansiyelin varsa gösterme sonra üstüne binerler bunu diyebilirim her iş alanında böyle.

Kanka potansiyelin varsa gösterme sonra üstüne binerler bunu diyebilirim her iş alanında böyle.
Potansiyelimi bende bilmiyorum . Deneyip göreceğiz. Cevabın için teşekkür ederim.

Bir de, bir şey soracağım ben cuma günü işbaşı yapacağım yani 31 Mayıs'ta. Ayın 5'i veya 6'sı maaş ödemesi yapılıyor. Ben bu 5 günün maaşını alacak mıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…