Bilgisayarımı teknik servise vermeden önce BIOS, Boot Manager ve USB soketleri çalışıyordu. Tek sorun, bilgisayarı açtığımda "otomatik onarma" kısmına gidip yarıda donması ve ardından mavi ekran vermesiydi. Yani asıl sıkıntı buydu.
İşlerim olduğundan dolayı laptopu babama verdim, götürmesi için. Kendisine, "açıklama isterlerse beni ararsın, detaylı anlatırım," dedim. Ancak babam sadece "bilgisayar bozuk, düzeltir misiniz?" demiş. Servis, arıza tespiti için 1.200 TL ücret aldı. Barkodda "müşteri arıza bilgileri" kısmına "görüntü gelmiyor" yazmışlar.
Her neyse, bilgisayarı daha sonra fabrikaya göndermişler (garantisi yok). Yapılan işleme göre; "anakart PCB'de yanık bulunmaktadır. Anakart ve batarya arızalıdır." diyerek 50.000 TL ücret talep etmişler. Biz tabii ki kabul etmedik ve bilgisayarın geri gönderilmesini istedik.
Bilgisayarı aldıktan sonra doğrudan eve bıraktım, işlerime döndüm. Akşam geldiğimde ise USB portlarının çalışmadığını, BIOS'a ve Boot Manager'a girilemediğini fark ettim. Aynı zamanda fan, sanki bir yere takılıyormuş gibi çok yüksek ses çıkarıyordu.
Şimdi ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Dilekçemi yazacağım ama öncesinde teknik servisten tutanak mı istemeliyim, Casper ile mi görüşmeliyim, yoksa doğrudan tüketici hakem heyeti'ne mi başvurmalıyım? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.