ServisPoint ekran kartı ile ilgili deneyimleriniz

MasterKing25

Kilopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kart: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer Beyaz V2 , İşlemci: Ryzen 5800X3D, Anakart: MSI Mag X570S Torpedo Max , Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 32 GB, Güç Kaynağı: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD, Monitör: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15, Bilgisayar Kasası: Lian Li Lancool 207 Beyaz, Klavye: Glorious GMMK 2 (96%) Full Size - Beyaz, Mouse: Glorious Forge (Blue) Wireless, Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless
İyi forumlar herkese, Gigabyte RTX 2060 Super Windforce ekran kartım aşırı ısınıyordu, 87 dereceleri görmüştüm en son kart bende iken. Doğal olarak Gigabyte Türkiye'ye yani ServisPoint'e yolladım. Aracı firmayla araya hafta sonununda girmesiyle benim kartın durumunu soramadım ama en son aradığımda ya değişim olur ya da para iadesi olur, bu da pazartesi belli olur dediler. Şimdi sizden isteğim dostlar, ServisPoint ile ekran kartı değişimi yapmış olan arkadaşların tecrübelerini aktarması ve benim ile değişim konusunda elimi güçlendirecek bilgileri paylaşmaları olacak. Teşekkürler.

Hocam model zaten çok ısınan bir kart. Yani sorun yok deyip size geri göndermemelerine şaşırdım. İnternetten araştırırsanız bu derecelere geldiğini görebilirsiniz. Hangi oyunları oynarken oldu ve kasa modeliniz nedir?

Battlefield 5 ve Witcher 3 oynuyorum genelde ama bu ısınma sorunu oyunun menüsündeyken vs. olmuyor sadece oynanış sırasında başlıyor 60 derece ile 5 dakika sonra 85+ dereceleri buluyor kart. Ayrıca biliyorum bu kart kronik sorunlu bu sorunu yaşadığımda araştırmıştım Windforce kullanıcılarının hepsi veya birçoğu ısınma sorunundan müzdarip. Son olarak kasa olarak Rampage Majesty Full Cam Kasa kullanıyorum ama daha önceden Rog serisi RX 580 kullanırken böyle bir sıkıntı olmamıştı onuda belirteyim.

Hocam RX580 soğuk çalışan bir kart. Kasanızın hava akışı kötü ve fanları da yeteri kadar hızlı değil. Ayrıca ekran kartı da ısınma sorunlu hepsi birleşince böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Ben ekran kartı sorunlu olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Eğer değişim ya da iade durumunda yenisini alırsanız yine aynısı olacaktır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…