ServisPoint'e gönderilen MSI Gaming X 6700 XT kartta hasar

Eugenie_Lloyd

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Selam,
Daha önce açılmamış MSI Gaming X 6700 XT ekran kartım fazla ısınıyordu garantiye termal macun ve termal pad değişimi talebiyle gönderdim. Kartın termal macunun değiştirildiğini ve gerekli bakımın yapıldığı söylenip teslim aldıkları günün ertesi günü kartı geri gönderdiler, bu konuda hızlılardı onu da söylemek gerek. Kart geldikten sonra test ettim ve 2 senelik halinden hiçbir farkı yoktu yine çok fazla ısınıyordu. Işık yardımıyla soğutucu bloğun altına baktığımda padlere yapışmış tozdan padleri değiştirmedikleri belli oluyordu, macunu da değiştirmediklerinden şüphelenip kendim açmaya karar verdim. Kartı söktüm, yüzeydeki macunu temizlediğimde görüntüdeki manzarayla karşılaştım.
Görüldüğü üzere köşede hasar ve hasarın olduğu köşeye yakın bölgedeki iki transistör de kırık, kalan parçaları duruyor üzerinde. Ayrıca diğer tarafta da bir transistör ama bununla ilgili bir şey diyemiyorum temiz görünüyor belki de fabrika çıkışı öyledir bilmiyorum. Ama diğer ikisi kırılmış belli.
Kart çalışıyor stres testinde herhangi bir sorun çıkarmadı ama tabii şimdilik.
Şimdi ben bu kartı göndereceğim ama bana büyük ihtimalle kartı açtığım için garanti dışı kaldığını ve bunu kendimin yaptığını söyleyecekler, iyi de ben bu kartı açmasam garantisi bitene, termal macun değişim vakti gelene veya arıza verene kadar haberim olmayacaktı.
Sizden de ne yapmam gerektiğiyle ilgili tavsiye istiyorum. Uzun vadede bir sorun olup olmayacağını bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• gpu1.jpeg
    121,4 KB · Görüntüleme: 94
  • gpu2.jpg
    293 KB · Görüntüleme: 95
  • gpu 3.png
    759,6 KB · Görüntüleme: 102
  • gpu4.png
    651,9 KB · Görüntüleme: 94
  • gpu tecpowerup.jpg
    180,6 KB · Görüntüleme: 94
Padler her koşulda değişmiyor yani termal macun bakımı %99 yapılan şey. Tabii ki ısınmayı tekrar kontrol edip ona göre ikinci müdahaleyi yapmaları gerekirdi bu servisin kabahati. Büyük ihtimalle macunu değiştirip bu olmuştur diye geçiştirdiler.

Kartı açmanın ise bir bahanesi olamaz maalesef, büyük hata. Kartı tekrar geri gönderip sıcaklıkların aynı olduğunu ve üst birimlere de ulaşacak şekilde şikayet yazman gerekirdi. Şimdi tüm ihale sana kalıyor.

Kartı açman cidden büyük cesaret hocam. Kartı ilk aldığın şekilde nasıl olduğunu bilemezsin elbette. Kırık olarak satın almış olabilirsin bu tarz bir sürü savunmaları olabilir yani suç sana kaldı varsa bile. Geçmiş olsun eğer stres testinde problem olmuyorsa önemli transistörler kırık olmayabilir fakat uzun vadede ne olacağını kimse bilemez. Servise tekrar yolla hiç bir şeyden haberin yokmuşcasına ve durumu belirt. Kartı açmadım dersin, zaten açıp açmadıklarını kendileri biliyordur.

Anladım, dediğiniz gibi yapmam doğru hareket olurdu ancak bunu raporlamaları gerekirdi kartta şu şu şekilde hasar bulunmuştur vs. gibi bildiğim kadarıyla. Ama böyle bir şey de yok servis kağıdında. Benim tahminim bakımı yapan personelin karta zarar verdiği ve kontrol edip çalıştığını görünce nasıl olsa anlaşılmaz düşüncesiyle kapatıp gönderdiği yönünde.

Yani bir çok durum var hocam. Haberiniz yokmuşcasına dediğim gibi halen ısınıyor diyip tekrar yollayın herşey belli olur.

Maalesef bana kaldı gibi ben böyle bir şeyle karşılaşacağımı düşünmemiştim, 2024 nisanda garanti bitiyor o zamana kadar nasıl olsa bir daha göndermem gerekmez diye düşünüyordum o yüzden böyle bir şeye cesaretlendim.

Büyük ihtimalle fabrika çıkış öyleydi o bölgenin yalnızca macun değişimi esnasında zarar görme ihtimali çok düşük. Tek yapılan bir bez ile silip macun uygulamak hani nasıl kırabilsin, tornavida ile müdahale edilen bir yer olsa eyvallah.

Hem servis o riski almazdı, hem orayı kıracaksın hem de sorunsuz çalışmaya devam edecek. Fazladan tutardı eleman test yapmak için çünkü işin içine düzgün çalışan kart servisten sonra bozuldu ihtimali girerdi.

Yani bir çok durum var hocam. Haberiniz yokmuşcasına dediğim gibi halen ısınıyor diyip tekrar yollayın herşey belli olur.
anladım, en son çare deneyeceğim artık bilmeze yatıp göndermeyi, garanti etiketi sağlam duruyor ama vidayı çıkarırken en altta pul gibi siyah plastik bantlar var o biraz zarar gördü vidadaki yaydan dolayı, anlaşılırla ondan anlaşılır sanırım.

Umarım çıkışı öyledir ve sorun yaratacak bir şey olmadığı için raporlamamışlardır, teşekkür ederim.

Bir hata daha yaptım ve anlayacaklarını düşünüp servispoint'e mail attım olayla ilgili. Tabi ki inkar ettiler kendilerinden kaynaklanmadığını ürün bakımından sonra msi'a ait testler ve kendilerinin windows üzerinde yaptıkları testlerde sıkıntı çıkmadığını ve ürünü gönderdiklerini ben açtığım içinde tabi ki garanti dışında kaldığını istersem ücret karşılığı yapabileceklerini söylediler. elimde bunu kanıtlayacak bir şey olmadığı için hasarı ben yapmış olarak kaldım. Onlara da bir şey diyemiyorum kim bilir kaç tane kendisi karta hasar verip haklıyı oynamaya çalışan insanla uğraşıyorlardır. İyi tarafından bakılırsa kart sorunsuz çalışıyor (şimdilik).
İlgi alaka gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bir yanlışımı düzelteyim transistor değil resistor yazmam gerekiyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…