Serviste tamir edilmiş RTX 3060 sorun çıkarır mı?

Yer
Nevşehir
Biraz dalgınlığıma geldi yanlış bir şey yaptım kart riserde takılıydı güç verdim RGB LED'leri yanmadı. Sonra başka sisteme taktım vs sonuç yok gürüntü vermiyor. Garantiye yolladım 'riser kullanımı sonucu GPU beslemeleri yanmış' dediler 'bir ücret karşılığı garanti kapsamında yapabiliriz' dediler ben de yapın o zaman dedim. Şimdi kartın parçasını sipariş geçeceklerini parayı göndermem gerektiğini söylediler gönderdim olay benim açımdan bitmişken şey geldi aklıma ben bu kartı bir daha risere takmam anakartta kullanırım da yine aynı arızayı verirse yine garanti kapsamına girmiyor derler mi? Riserle kullanmazsam sorun olur mu? Ayrıca GPU beslemeleri serviste yapılınca ileride sorun çıkarma ihtimali var mı? Son olarak servisten gelince satsam mı? Kısaca 'Tamir edilmiş karttan hayır gelmez' hariç yorumlarınızı merak ediyorum yazarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-12-19-18-57-14-977_com.google.android.gm.jpg
    87,7 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla ilgisi yok ama neden böyle bir şey olmuş olabilir ? Tedirgin oldum tüm kartlarım riser ile bağlı da.

Konuyla ilgisi yok ama neden böyle bir şey olmuş olabilir ? Tedirgin oldum tüm kartlarım riser ile bağlı da.
İki PSU'yu bağlama aparatım yoktu birini düz kontak yaptım (evet yaptım ) diğer PSU anakarta güç gelince açılacak şekilde ayarlı üçlü prizin düğmesine basınca iki PSU da aynı anda çalışıyor. Ankart 7. kartı görmüyor lütfen görsün diye içimden geçirerek 5-10 defa denedim aç kapa aç kapa en son 6 kartı görmüş şekilde açıldı ama bu kartı görmedi o ara yanmış demekki. Diğer kartlar riserde takılı şu an sorun yok onla ilgili sanırım. Beni de keklemiş olanilirler ama garanti kapsamından çıkmayacağı için ödedim parasını.

Iki PSU'yu bağlamak için aparat mı gerekiyor ki, ben düz kontak ile kullanıyorum çalışıyor.

Iki PSU'yu bağlamak için aparat mı gerekiyor ki, ben düz kontak ile kullanıyorum çalışıyor.
Yani ben bayağı aç kapa yaptım o yüzden arada sıkıntı olmuş olabilir. Aynı risere 2080 takılı bir sıkıntı yaşamadım 2 haftadır. Şu an PSU çoklayıcı kullanıyorum gerçi ama bilemedim.
@sens4k hocam bir yorumunuz olur mu?

Son düzenleme:
Düz kontak ile 3 psu kullanıyorum ben de, herhangi bir zararını göremedim. Güç beslemeleri riser ile nasıl yanmış onu da aklım almadı. Satmak benim de aklımdan geçerdi, sonradan uğraşma ihtimali hep var çünkü. Tabii alacak kişiye bu bilgiyi vermek gerekir mi orasını da düşünmek lazım

Korkmayan biri (kart açılmamış gibi olacağı için) yurtdışı fatura yok diyip satar da ben korkarım geri dönüşlerden Yok PSU aldım bugün kartla beraber gelir sanıyorum. Şans artık birdaha aynı sorun olursa elden tamir ettiririm 4130 lira aldılar insafsızlar. Riserle devam edeceğim kullanmaya GPU beslemesi hakkaten nasıl yanar öğrenemeden yaşayıp bitirdik olayı resmen
OC ayarları vs abarttım desem aynı karttan bir tane daha var ondan sorun yok aynı PSU'ya bağlı aynı anakart vs vs. Aklınıza bir şey gelirse şundan şundan vs diye yazarsanız sevinirim hocam.

O seri aç kapalar voltaj dalgalanmasına sebep olmuş olabilir belki, sadece mantık yürüttüm bu arada pek bir fikrim yok. O kadar sigorta var kartın üzerine, ilk yaptığınız an onların atması gerekmiyor muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Garip bi durum

Fotoğraf göndermişler hakkaten yanık gibi pedler de kötü olmuş umarım bakım yapıp gönderirler de bir şeye yarar O sigorta olayını ben de ilk gönderdiğimde o atmıştır umarım diye düşündüm ama bilmiyorum belki de ondandır zarfı yemişimdir. Bu arada 2Miner'te Nano olarak devam sanırım?

Evet 2miners devam, ayın 18'indeki ödemede bir hata oldu sanırım bu arada onu da söyleyeyim. %30 daha fazla ödeme aldım ben. Sadece bende mi oldu diye düşündüm ama kurulum yaptığım kişiler de aynısını söylediler. Keşke birkaç kez daha olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…