Servisten gelen Simfer 4244 fırın hala düzgün çalışmıyor

09.02.2021 tarihinde Hepsiburada üzerinden Simfer 4244 model marka mini fırın aldık. Satıcı da Hepsiburada bu arada. Hamur işi poğaça yapmayı denedik fakat poğaçanın üstü hamurdu kızartmıyordu. Normalde 20 dk.da olan şeyi 50 dakikada bile yapamadı bu fırın, bu arada fonksiyon ve dereceyi doğru yaptığımızada eminiz. Ben de bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım, bulunduğum ildeki servisini gönderdiler, fırını götürdüler, 1 hafta sonrasında geldi termostat ayarı bozukmuş, o yapıldı dediler. Biz de düzeltip düzelmediğini, tekrar poğaça yaparak denedik fakat yine 50 dakikada fırın kızartamadı hamuru, tekrar aradım servisi, 190 derecede hamuru kızarttığını iddia etti fakat bu yalan. Biz 230 derece kızartamadık. Kaldı ki 190 derecede o hamur kızarsın, biz bu üründen hiç memnun kalamadık. Acaba iade etme şansımız var mıdır? İzlemem gereken yol nedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba, Simfer Türkiye'deki ve yurt dışındaki birçok elektrikli ev aleti üreten üretici firmalardan biri. Benim çalıştığım dünyanın en büyük ev aleti üreticilerinden biri olan firmanın fırın grubundaki bileşenlerini Simfer üretiyor. Bu mini fırınlar size belki saçma gelecektir fakat yaklaşık 10 kullanımdan sonra tam performans veriyor.

Bizim fiziksel mağazamız olduğundan benzer durumlar olduğunda iş yerimizde müşteriye yardımcı oluyoruz fakat online pazar yeri'nden aldığınız için doğrudan servisle muhattap olmanız gerekecek. Çoğu müşterimiz fırın konusunda acemi, benzer sorunları yaşayan müşterilerimize mağazamızda yardımcı oluyoruz. Özellikle hamur işi biraz yetenek gerektiriyor. Benim size önerim şu olacak:

Ortalama 10 defa yemek pişirdikten sonra tekrar hamur işi pişirmeyi deneyin. Eğer samimi olduğunuz bir komşu varsa bence çekinmeden yardım isteyin. Hala istediğiniz gibi pişiremiyorsanız servisten bir saat aralığı talep edin ve geldiklerinde hamur işi içindeyken görsünler.

Mini fırınlarda genelde tek arıza termostat kaynaklı oluyor (Talep ederseniz termostattan daha yüksek ayara çıkarılabilir ısı gücü). 10 defa pişirme olayının sebebi de mini fırınlarda ürünü kullandıkça rezistanslar açılıyor daha kısa sürede daha çabuk ısınıyor ve daha yüksek ısıya ulaşabiliyorlar.

-Ön ısıtma yapmayı unutmayın.

Son düzenleme:

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler annem 52 yaşında bir ev hanımı ve bu işlerde tecrübelidir annem yapıyor yani aynı hamurdan kendi Siemens marka fırınımızda 20 dakikada kızarttığı poğaçayla simferin 50 dakikada yaptığı poğaçayı ek görselde paylasacagım bizde sıkıntı olduğunu sanmıyorum yani simfer kızartmayınca diğer fırınımızda yapmak zorunda kaldı simfer teknik serviside kızarttığını iddia etti fakat sizde görün fark bariz ortada

Bu simfer de 50 dk 230 derece alt üst turbolu fonksiyon da aynı hamurdan kızarmayan poğaça

Buda 20 dkda 200 derecede diğer fırınımızın yaptığı poğaça

Üst rezistanslarda ısı problemi var mı çalıştırıp elinizi değiştirmeden bir kontrol edin. Ama dediğim gibi bu ürünlerde ortalam 10 kullanımdan sonra rezistanslar daha yüksek ısıya ulaşıyor. Birkaç defa fırına yemek atıp 10 kullanımı doldurmaya çalışın. Yetersiz ısı varsa belli olur. İade edemezseniz dahi servisten talep edin termostattan ısıyı yükseltsinler. 10 kullanımı doldurmaya çalışın.

7 8 kere kurabiye kek karnıbahar tavuk vb. yemekler yapıldı fırında hocam hamur işi yapılmadan önce yemekler yaptık pizza ve poğaça denedik bunlardan sonra 2'sini de yapmadı pizzayı da aynı şekilde kızartmamıstı kendi fırınımızda 25 dakikada yaptı yaklaşık 1 saatte kızartamadı yine onu teknik servis eve geldiğinde üst rezisdansına dokunmuş çalışıyor ısı veriyor demiş servise gittiğinde de termostat ayarı yapıldı dediler bir kağıt verdiler dün tekrar hamur işi denedik işte yine yapmadı bugün teknik servisi aradık iş yeri sahibi hamur yapıp denediğini iddia etti kızardı dedi numaranıza atayım hatta dedi telefonu yüzümüze kapattı ama atmadı tüketici hakem heyetine başvuracağım sanırım artık.

THH'ne başvurmadan önce Simfer'in kendi web sitesinden görüşme yapın bi sabah saatlerinde canlı destek kısmı bulunuyor. Hani benim düşüncem THH'ne gitmeden çözülebileceği. Çünkü şikayetvar.com üzerinde de geri dönüşleri oldukça yüksek. Son çareniz THH olsun. Bu arada hangi şehirdesiniz?

Bulunduğum il Konya bugün saat 17:00 18:00 gibi simferin sitesinede girip canlı destekle konuşma yaptım bana sadece numara attılar burayı arayın dediler

Bulunduğum il Konya bugün saat 17:00 18:00 gibi simferin sitesinede girip canlı destekle konuşma yaptım bana sadece numara attılar burayı arayın dediler
Yardımcı olmak isterdim ama bulunduğum şehirde değilsiniz. Malesef bazen online pazar yerleri dezavantajlı olabiliyor. Fiziksel bir mağazadan almış olsaydınız probleminiz çok daha kolay çözülürdü THH'den olumlu karar çıkar mı, çıkarsa ne kadar sürer bu süreç bilmiyorum açıkçası fakat şikayetinizi şikayetvar üzerinden de bildirin. Son olarak farklı bir servis numarasını daha arayıp servis talep edin. Her servis bir olmuyor malesef. Sıkıcı bir süreç fakat sonuçta bir para verildi ve hizmeti almanız gerekiyor.

Hepsiburada'yla görüştüm servis raporu istiyor olduğunda iade alacağını söylüyor servis düzgün çalıştığını iddia etti tüketici hakem heyetine başvuru yaptık bakalım gerçekten mağduriyetim giderilebilecek mi?

Aylar sonra THH'den iade kararı çıktı aldığım yere iade edip paramı aldım teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…